Een lagere luchtvochtigheid beschermt u en uw huis

Het grootst mogelijke gedeelte wordt op een veilige manier als condens naar het condensreservoir gevoerd. Daardoor bereiken alle Miele-droogkasten de hoogste condensatie-efficiëntieklasse A en zijn ze nog eens 50 % efficiënter dan hiervoor vereist. Hoe hoger de condensatie-efficiëntie van een droogkast, hoe minder vocht naar buiten komt. Deze classificering vindt u naast de bekende gegevens over de energie-efficiëntieklasse onderaan links op het EU-energielabel op uw Miele-toestel.
Bijzondere afdichting voor goed binnenklimaat
Miele-droogkasten condenseren het vocht uit de kleding tijdens het droogproces zo efficiënt dat er slechts een minimum in de ruimte terechtkomt. Hoe lager de luchtvochtigheid in de woon- en werkruimte is, hoe lager de waarschijnlijkheid dat er zich schimmel aan wanden of plafonds vormt. Daardoor moet u zich geen zorgen maken over de opstellingsplaats van uw droogkast en kunt u ze zelfs zorgeloos in een ruimte zonder vensters of in een passiefhuis plaatsen.
Miele is beter dan
condensatie-efficiëntieklasse A
Miele-droogkasten condenseren het vocht uit het wasgoed ongeveer 50%* efficiënter dan de richtlijnen voor klasse A vereisen. De condensatie-efficiëntie kan worden afgeleid uit het verschil tussen de hoeveelheid water die zich voor de droging in het textiel bevindt en de hoeveelheid die daarna in het condensatiereservoir is achtergebleven.
Hierna ziet de grote verschillen voor een droogprogramma met 8 kg belading:
Geen vochtverlies door top-afdichtingssysteem deur
Het uitstekende afdichtingssysteem voor de deur van de Miele-droogkasten is een belangrijk kwaliteitscriterium en voorwaarde voor de hoge efficiëntie. Een speciale trommelmanchet met Kevlar®-vezels zorgt voor de beste afdichtingswaarden. Er kan geen vocht via de deur ontsnappen, het blijft in het toestel.
Hoogste efficiëntie in de kortst mogelijke tijd
Bij de Miele-droogtechnologie komt gebruiksvriendelijkheid op de eerste plaats. Miele-droogkasten zorgen voor de beste resultaten in de kortste tijd. Daarbij geven ze bovendien 50%* minder vocht af aan de omgevingslucht dan de condensatie-efficiëntieklasse A vereist.
Gedurende het droogproces komt er circa
750 ml* vocht in de omgeving. Dat komt overeen met ongeveer drie kleine flesjes water.
In deze klasse mag er echter niet meer dan 500 ml resp. 2 kleine waterflesjes aan de omgeving worden afgegeven.
getest in eigen Miele-laboratoriaOp basis van een belading van 8 kg en aanvangsrestvochtigheid van 60%Kenmerken afhankelijk van het model, afbeelding dient als voorbeeld