Deskundig in ventilatietechniek

Ventilatietechniek
Alle Miele dampkappen zijn volgens de actueel geldende Europese normen getest. De in deze catalogus vermelde waarden voor luchtverplaatsings- en geluidsvermogen zijn representatieve en vergelijkbare waarden. Miele is sinds 2009 lid van het CECED* (Europees comité voor fabrikanten van huishoudtoestellen). Alle leden hebben zichzelf ertoe verplicht om vrijwillig de waarden voor luchtverplaatsings- en geluidsvermogen te meten volgens de geldende Europese normen en ook uitsluitend deze in de catalogi te publiceren. Zo is de transparantie van de vermogensspecificaties voor de klanten gewaarborgd.
Externe ventilatoren
Door de inzet van een externe ventilator in het luchtafvoersysteem is het geluidsniveau in de keuken veel lager. De ventilator bevindt zich dan niet zoals gebruikelijk in de dampkap, maar wordt bijvoorbeeld op een buitenmuur gemonteerd. Voor een aanzienlijke verlaging van het geluidsniveau adviseren wij een afvoerleiding op minimaal 5–7 meter afstand. Ventilator en dampkap worden via een stuurkabel met elkaar verbonden. Voor deze mogelijkheid zijn bij Miele ventilatoren beschikbaar voor buitenwand- (AWG102), dak- (DGG 102) en binnenwandmontage (ABLG 202).
Geluiddemper – extra stil
Veel Miele-dampkappen zijn standaard voorzien van een zeer efficiënt akoestisch pakket waardoor ze nog stiller werken. Voor die extra rust zorgt de Miele-geluiddemper DASD 150, die als extra accessoire verkrijgbaar is. De geluiddemper reduceert het geluidsniveau tot 4,5 dB(A) re1pW en zorgt zo voor een veel rustigere werkomgeving. Het apparaat is bovendien heel flexibel. Geschikt voor zowel een luchtafvoer- als een circulatiesysteem.
Muurkast
Om de lucht naar buiten toe te kunnen afvoeren, wordt in de buitenmuur een speciale muurkast aangebracht. Bij conventionele oplossingen kan een zogeheten koudebrug ontstaan die tot energieverlies leidt. In de winter kan bijvoorbeeld koude lucht het luchtafvoersysteem binnendringen. De Miele muurkast DMK 150 resp. DMK 150-1 voorkomt dat, want deze is voorzien van een goed sluitende terugslagklep. Een magnetische afsluiting voorkomt dat koude of warme lucht de woning kan binnenstromen – dat bespaart energie. Bovendien kunnen er geen bladeren, vuil etc. in de luchtafvoerleiding komen. De lamellen in de muurkast zijn zo ontworpen dat de luchtstroom gericht wordt gestuurd. Verliezen bij het afzuigvermogen worden daardoor tot een minimum beperkt en de luchtstroom wordt van de muur van het huis weggevoerd.
Dakdoorvoer
Moet de lucht via het dak naar buiten worden afgevoerd, dan hebt u een dakdoorvoer nodig. Bij Miele zijn verschillende uitvoeringen verkrijgbaar (DDF 125/150 of DDF 200), die te gebruiken zijn voor schuine daken met een hellingsgraad vanaf 22° en voor alle soorten dakpannen. De hoogwaardige roestvrijstalen ommanteling wordt omgeven door een robuust frame van weerbestendig lood.
Luchtafvoerslangen
De luchtsturing maakt het mogelijk geurtjes, vocht en warmte gericht naar buiten toe af te voeren. De vorm en uitvoering van de afvoerleiding is bepalend voor de luchtverplaatsing en het geluidsniveau dat de dampkap produceert. Het meest geschikt zijn gladde, ronde leidingen of speciale platte buizen, met behoud van de diameter. Normaal gezien raadt Miele een diameter van 150 mm aan. Bij kappen met een zeer grote luchtverplaatsing is een diameter van 200 mm gebruikelijk. Miele biedt een uitgebreid assortiment platte buizen aan. Meer informatie hierover vindt u in catalogus voor accessoires.
Conseil Européen de la Construction d’appareils DomestiquesKenmerken afhankelijk van het model, afbeelding dient als voorbeeld