Energiebewust sparen 

Al meer dan 120 jaar is milieubescherming stevig verankerd in onze bedrijfsfilosofie. De natuur is onze levensbasis, en die willen we beschermen. Als premiumleverancier van huishoudtoestellen focussen we daarom constant op de ontwikkeling van duurzame en innovatieve koelkasten. 
Zuinig en milieuvriendelijk koelen en invriezen 
Miele gebruikt voor zijn koelkasten enkel hoogwaardige onderdelen die door een optimaal samenspel bijdragen tot een laag energieverbruik. Hiertoe behoren niet enkel energiebesparende compressoren en leds die lang meegaan, maar ook functies zoals NoFrost die via een slimme aansturing hand in hand gaan. 
Nog meer duurzaamheid tijdens het koelen 
Al meer dan 10 jaar doet Miele onderzoek naar complexe vershoudsystemen die de voedingsmiddelen van onze klanten langer houdbaar maken en zo bijdragen tot duidelijk meer comfort en vooral voedselverspilling halt toeroepen. Meer dan 70% van alle Miele koelkasten zijn uitgerust met een vershoudsysteem en bieden de klant zo de best mogelijke oplossing om zijn voedingsmiddelen te beschermen en vers te houden. 
Nieuw EU-energielabel koeltoestellen va. maart 2021
Het doel van de nieuwe EU-verordeningen is om het energieverbruik binnen Europa verder te verminderen en om daarmee een bijdrage te leveren aan een beter milieu. Bovendien is de herziening van de schalen bedoeld om deze overzichtelijker te maken, zodat consumenten de producten beter kunnen beoordelen. 
Overzicht van de belangrijkste wijzigingen 
De nieuwe wettelijke eisen en de aanscherping van de grenzen van de energieklassen leiden tot een nieuwe indeling van de toestellen in de energie-efficiëntieklassen. Door het wegvallen van de plus-klassen voor de energie-efficiëntie (bijvoorbeeld A+++) en de nieuwe classificering van A tot en met G wordt ervoor gezorgd dat de producten beter vergeleken kunnen worden. Vanaf 01.03.2021 kunt u met de QR-code die u naar de EU-databank (EPREL) leidt, uitgebreidere informatie over het toestel oproepen. 
Kenmerken afhankelijk van het model, afbeelding dient als voorbeeld