Innovatie in de keuken

Intensief. Aromatisch. Veelzijdig. In de Plantcube groeien sla en kruiden waarmee u hemelse gerechten kunt maken in eigen keuken. Resultaat: greens met nooit eerder gekende aroma's, een veelvoud rijker aan voedingsstoffen, rechtstreeks op de plaats van consumptie geoogst.

 

Details

In de Plantcube is het altijd lente, zodat de planten tijdens de groei hun volle kracht ontwikkelen. De plantenkast biedt met haar intelligente technologie een gesloten ecosysteem met gecontroleerde en perfecte omstandigheden voor planten, zonder pesticiden of transport. Nieuwe dimensies voor het koken, voor de gezondheid en voor de urban lifestyle.

Een slimme technologie, makkelijk in gebruik

De klimaatcontrole met sensoren, aangestuurd via de Agrilution-cloud, garandeert een permanent lenteklimaat. De automatische irrigatie voorziet de planten tot twaalfmaal per dag van water en voedingsstoffen via het ingebouwde reservoir. En de speciaal ontwikkelde LED Plant Light zorgt voor een constant perfecte lichtverhouding. Met alle golflengtes van het zonnespectrum die relevant zijn voor de groei van de gewassen. U kunt de Plantcube zonder veel moeite gebruiken via WiFi en met een app.

Een echte smaakexplosie

De greens uit de Plantcube bieden uw gehemelte een ongeëvenaarde ervaring. Dankzij de perfecte omstandigheden groeien de planten met een ongekende kwaliteit. De hoge densiteit van voedingsstoffen en absolute versheid zorgen voor een intensief aroma en uitstekende texturen. Met dit nieuwe culinaire speeltje veredelen fijnproevers en veelbelovende hobbykoks elk gerecht, van geraffineerde zeldzaamheden tot bekende klassiekers.

Agrilution

Geïnspireerd door Vertical Farming richtten Max Lössl en Philipp Wagner in 2013 de firma Agrilution op. Hun visie: verse sla, kruiden en microgreens oogsten in eigen keuken, zonder pesticiden of transport. Daarnaast zitten ze boordevol voedingsstoffen en vitaminen. Zo dichtbij en daardoor zo vers als mogelijk op de plaats van consumptie.

Het internationale, intussen 30-koppige team van productontwikkelaars, plantkundigen, technici en verkopers ontwikkelde het eerste Personal Vertical Farming-ecosysteem voor private keukens en restaurants.

Sinds december 2019 behoort Agrilution Systems GmbH tot de Miele groep.

Naar begin pagina