Miele outlet - Praktische info

Miele stockverkoop

Outlet-voorwaarden 2017

Praktische organisatie

Outlet wordt georganiseerd in de gebouwen van Miele op volgend adres:

n.v. Miele België
Z.5. Mollem 480
1730 Mollem - Asse

Consumenten melden zich aan in het Miele Experience Center (deuren worden geopend 30 minuten voor de start van de Outletverkoop) en ontvangen daar een genummerde bestelformulier.
Bij de start van de Outletverkoop wordt een beperkte groep (de eerst geregistreerden) van consumenten naar de Outletruimte begeleid. Dit om de veiligheidsvoorschriften na te leven en een vlot verloop voor iedereen te garanderen. Zodra opnieuw capaciteit in de Outlet-ruimte worden opnieuw consumenten toegelaten. De Outlet wordt met andere woorden georganiseerd volgens het 'first come first served' principe. Dit betekent ook dat wachttijd mogelijk kan oplopen. We danken u alvast voor uw begrip.

In de Outlet-ruimte staan Miele medewerkers ter beschikking die consument bijstaan met productadvies. Samen met Miele medewerker wordt het bestelformulier ingevuld.

Betaling

Toestellen die in de Miele Outlet gekocht worden kunnen onmiddellijk meegenomen worden. Er kan ook voor levering gekozen worden.

In beide gevallen dient het volledige bedrag onmiddellijk met betaalkaart betaald te worden (er wordt geen cash aanvaard). Eco-cheques worden wel aanvaard voor aankopen van volgende toestellen (volgens geldende wetgeving, situatie december 2016):

Energielabel A++  (of energie-zuiniger): vaatwassers, koelkasten, diepvriezers en koel-vriescombinaties, wasautomaten, droogkasten en was-droogcombinaties
Energielabel A+ (of energie-zuiniger): ovens en dampkappen
Energielabel B (of energie-zuiniger): stofzuigers

Indien de toestellen onmiddellijk worden meegenomen worden de toestellen verpakt in beschermende folie en helpt Miele bij het inladen van de toestellen.
Het laden en lossen alsook het vervoer van de toestellen gebeurt steeds op verantwoordelijkheid van de koper. Miele kan dus niet verantwoordelijk gesteld worden voor eventuele schade aan toestellen en/of voertuig die tijdens laden en lossen (of tijdens het transport ) zou ontstaan.

Indien geopteerd wordt voor levering (eventueel met installatie) zal de levering gebeuren binnen de 10 werkdagen op het aangegeven leveringsadres.Onze logistieke afdeling neemt hiervoor contact op met de consument.

Levering

Voor leveringen van toestellen aangekocht via Outlet wordt steeds het vaste bedrag van 75 euro/levering (incl BTW) aangerekend. Dit tarief is geldig voor leveringen op gelijkvloers of eerste verdiep/kelder. Opgelet: levering op verdiep/kelder enkel indien rechte trap met overal een minimumbreedte van 80 cm. Dit tarief wordt ook toegepast voor leveringen op verdiep indien er een lift aanwezig is die geschikt is en gebruikt mag worden voor transport van goederen.

Indien door omstandigheden een buitenlift noodzakelijk is, kan dit voorzien worden en zal dit extra aangerekend worden.Geschatte extra kost ca. 200 euro.

Gelieve in geval van levering ook steeds de checklist in te vullen om onvoorziene omstandigheden te vermijden. Dit zal toelaten de levering vlot te laten verlopen.

Gelieve ook steeds aan te geven indien Miele oude toestellen moet meenemen. Indien er geopteerd werd voor levering (zonder installatie) dienen deze toestellen afgekoppeld klaar te staan zodat deze onmiddellijk kunnen worden meegenomen.

Installatie en aansluiting

Indien nodig kunnen wij ook voor de installatie zorgen (opgelet installatie is NIET mogelijk voor dampkappen en gaskookvlakken).

Volgende tarieven zijn van toepassing voor installatie:

- 75 euro/toestel (incl BTW) voor inbouwvaatwassers, inbouwkoeltoestellen, inbouwkoffiezetautomaten, inbouwstoomovens en elektrische kookvlakken

- 30 euro/toestel (incl BTW) voor alle andere toestellen

In geval van vervanging wordt het oude/defecte toestel uitgebouwd en meegenomen. Het Miele-toestel wordt in de plaats aangesloten.

Miele zal steeds de toestellen inbouwen en aansluiten conform voorschriften vermeld in de gebruiksaanwijzing. Aanpassingen aan technische installaties en keukenmeubilair worden door Miele NIET uitgevoerd. 

Bestaande meubelfronten zullen uiteraard opnieuw gemonteerd worden op de geleverde toestellen. Toestellen worden geïnstalleerd en gebruiksklaar gemaakt. 

Indien er tijdens de installatie extra installatiemateriaal moet gebruikt worden, zal dat afzonderlijk aangerekend worden. Onze installatie-teams hebben een prijslijst ter inzage.

Indien de toestellen niet comform de wettelijke voorschriften of volgens de montagevoorschriften kunnen geplaatst worden behoudt Miele zich het recht voor om de toestellen niet  te plaatsen. In deze gevallen zullen de reeds aangerekende plaatsingskosten gecrediteerd worden.

Opgelet: Indien gekozen wordt voor installatie is het noodzakelijk dat er steeds een checklist wordt ingevuld zodat installatie nadien bij een eerste bezoek correct kan uitgevoerd worden. Indien -ten gevolge van niet of niet correct correct invullen van deze checklist- een tweede bezoek nodig blijkt te zijn om de installatie te voltooien zullen voor het tweede bezoek extra kosten aangerekend worden:

Tarief voor 2de bezoek:

  • forfait van 150 euro voorrijkosten inclusief maximum 1 uur werktijd (incl BTW) 
  • 25 euro/extra 15 min. werktijd (incl BTW) 
     

Garantie

Toestellen verkocht in de Outlet kunnen zichtbare schade hebben. Technisch zijn ze gecontroleerd en 100% in orde.

Op de Outlet-toestellen geldt steeds de 2 jaar wettelijke garantie.

Producten worden gekocht en geleverd in de staat waarin ze op de Outlet getoond worden.

Outlet-toestellen worden niet telefonisch verkocht of gereserveerd.

In Outlet aangekochte goederen worden enkel teruggenomen in geval van technisch defect.

Omruilingen op basis van uitwendige beschadigingen die geen invloed hebben op werking van het toestel worden niet toegestaan.

MSC 10 jaar (verlenging van de garantie naar 10 jaar) op Outlet-toestellen kan aangekocht worden binnen de 2 jaar wettelijke garantie aan de geldende tarieven. 

Promoties

Op toestellen verkocht tijdens de Outlet zijn GEEN andere/bijkomende promoties geldig.