Miele Gen 7000 Dual Steam

Stoomovens

In een stoomoven kun je alles garen wat je anders in een kookpot met water op de kookplaat bereid. Stoomkoken is een eenvoudige techniek waarbij waterdamp of stoom, warmte afgeeft aan het voedsel in de stoomoven. Daardoor gaart het voedsel gelijkmatig van buiten naar binnen en gaart het eten met een uitzonderlijk vitaminen en smaak behoud.

3 kenmerken van de Miele-stoomoven

Perfecte stoomdosering
In tegenstelling tot andere systemen, wordt de stoom buiten de ovenruimte opgewekt. Het voordeel is hier dat je de temperatuur en de hoeveelheid stoom perfect kan doseren voordat ze in de oven wordt geïnjecteerd. Bovendien wordt de stoom gelijkmatig geïnjecteerd via de DualSteam technologie.

Gelijkmatige temperatuur
Kenmerkend voor de stoomovens is dat de temperatuur heel nauwkeurig aangehouden wordt. Met snelle en
perfecte bereidingsresultaten als gevolg. In alle drukloze stoomovens, stoomovens met oven en stoomovens met microgolfoven zijn de opwarmtijden kort, dankzij de stoomgenerator en Dualsteam dat de stoom snel en gelijkmatig in de binnenruimte wordt verspreid.

Grote inox, roestvrijstalen bereidingsruimte
Wist je dat de volledige diepte van de stoomoven kan worden benut? Zo kunnen grote hoeveelheden tegelijkertijd worden bereid.

Voordelen van stomen

Stomen is gezonder
Met stomen behoud je 50% meer vitamines en mineralen in je gerecht, dat is wetenschappelijk bewezen. Bovendien hoef je geen vetstof te gebruiken waardoor de hoeveelheid calorieën beperkt blijft.

Stomen is makkelijker
Aanbranden of overkoken? Onmogelijk! Bovendien geldt in elke stoomoven: één of twintig aardappelen? De
bereidingstijd blijft dezelfde!

Stomen is veelzijdig
Niet alleen groenten, aardappelen en vis maar ook pasta, vlees, risotto, brood, gebak en desserts kan je
klaarmaken met stoom. Met stoomkoken kun je dus een volledig menu in één keer bereiden. De temperatuur, bereidingstijd en de volgorde worden geheel automatisch bepaald. En sommige nagerechten, zoals rijstpap en
crème brûlée, zijn zelfs makkelijker te bereiden met stoom dan op de klassieke manier.

Ontdek Generatie 7000

Ontdek onze nieuwe generatie inbouwtoestellen in dit inspiratieboekje.

Generatie 7000