Tips & tricks voor alle stoffen


Ongeveer 100 jaar geleden werd de was nog met de hand gedaan. Maar al aan het begin van de 20e eeuw werden de eerste wasmachines ontwikkeld die het leven van huisvrouwen aanzienlijk makkelijker maakten. Sindsdien heeft Miele veel technische innovaties ontwikkeld op het gebied van wasbehandeling.
Hier leest u naast interessante informatie over materialen ook diverse tips voor het verwijderen van vlekken wat de onderhoudssymbolen betekenen.
Wij wensen u een schone en vlekkenvrije was!

Textielsoorten en onderhoud

U kent het vast wel. U staat voor een berg wasgoed en vraagt zich af welke kleding bij elkaar gewassen kan worden en op welk programma. Meestal gaat het goed, maar soms krijgt u een nare verrassing. Uw favoriete kledingstuk is gekrompen of verkleurd. Hoe u textiel onderhoudt, wordt grotendeels bepaald door het soort vezel. Daarom adviseren wij u graag over een aantal basisregels. In dit hoofdstuk worden de belangrijkste textielsoorten en onderhoud duidelijk beschreven zodat u voortaan het juiste programma kunt instellen.

Meer informatie

Vlekkenwijzer

Een vlek op uw nieuwe kleding kan schrikken zijn. Maar geen paniek. In de Vlekkenwijzer vindt u waardevolle tips voor het verwijderen van vlekken.
Hier leest u wat uw grootmoeder waarschijnlijk ook wist. De beste tips en huismiddeltjes voor het verwijderen van hardnekkige vlekken. Een garantie voor een smetteloos bestaan kunnen we u niet geven. Wel heeft u met de Vlekkenwijzer een waardevolle hulp voor de behandeling van uw kleding bij de hand. En wie weet krijgt u met behulp van onze tips deze vervelende vlek uit uw kleding.

Meer informatie

Onderhoudssymbolen

Wassen, drogen, strijken en reinigen: voor elke activiteit zijn er symbolen en markeringen die wijzen op bepaalde ge- en verboden.
We lichten hier de meestgebruikte onderhoudssymbolen voor uw wasgoed en kleding toe zodat u uw textiel optimaal kunt behandelen.

Meer informatie