Miele gaat aan de haal met vijf iF Product Design Awards.

Gütersloh, 8 mei 2020 – De KM 7897 FL ‘full surface’-inductiekookplaat kon tijdens de toonaangevende iF Design Awards 2020 op heel wat belangstelling rekenen, en werd bekroond met de meest prestigieuze onderscheiding: een iF Gold Award. De prijzen worden jaarlijks in Hannover uitgereikt door iF International Forum Design GmbH, ‘s werelds oudste onafhankelijke designorganisatie. Dit jaar screende de 78-koppige internationale jury bijna 7300 inzendingen uit 56 landen. 75 ontwerpen werden beloond met een iF Gold Award.

‘Full surface’-inductiekookplaten zijn het summum van gebruiksgemak voor klanten die veel belang hechten aan flexibiliteit en een intuïtieve bediening. Op de keramische plaat (breedte: 90 cm) van de KM 7897 FL kunnen tot wel zes potten en pannen om het even waar worden geplaatst en zelfs voortdurend verschoven. De 'full surface'-kookplaten van Miele passen zich aan de kok aan, niet andersom. De kookplaat is supermakkelijk te bedienen met SmartSelect. De getallenrij beweegt namelijk mee als potten en pannen verplaatst worden. Handig om meteen de juiste instellingen te bepalen. Voor de slimme panherkenning is een patent aangevraagd. Dankzij SilentMove kunnen potten en pannen geluidloos worden verschoven. Het geheim achter deze technologie? De opdruk is aan de onderkant van de keramische plaat aangebracht en niet – zoals gebruikelijk – aan de bovenkant. Die transparante keramische glasplaat is bijzonder geavanceerd, en heeft een elegante en minimalistische look.

De jury uitte haar bewondering voor dit unieke staaltje vernuft: “Deze inductieplaat ziet er prachtig uit! De KM 7897 FL blinkt uit door de dynamische en intuïtieve bediening en valt op door de strakke, maar speelse look. Het ontwerpteam van Miele heeft een slimme, inspirerende ‘full surface’-kookplaat ontworpen die kokkerellen nóg leuker maakt. Bravo!”

 

Gütersloh, 5 maart 2020 - Miele won dit jaar maar liefst vier iF Product Design Awards. Vooral Miele Professional, de afdeling gericht op bedrijven, deed het erg goed. Daar vielen twee laboratoriumspoelers en de compacte wasmachine van de succesvolle Little Giants reeks – die allemaal op de markt kwamen in 2019 – in de prijzen. Ook de elegante Aura 3.0 afzuigkap voor particulieren ging met een prijs aan de haal.

De prijzen worden jaarlijks in Hannover uitgereikt door iF International Forum Design GmbH, ‘s werelds oudste onafhankelijke designorganisatie. Voor de editie van dit jaar selecteerde een 78-koppige internationale vakjury de allerbeste productdesigns uit 7298 inzendingen uit 56 landen.

De wasmachines van de Performance Plus lijn vallen onmiddellijk op door de hoogwaardige roestvrijstalen behuizing: dit zijn duidelijk geen huishoudapparaten, maar uiterst krachtige toestellen voor professioneel gebruik. Revolutionair, hightech en ontworpen voor de zwaarste toepassingen. Verder springen de machines eruit door de extreem korte cycli en hun uitzonderlijke doeltreffendheid, en gaan ze extra lang mee dankzij de superieure materiaalkwaliteit. Deze modellen hebben een trommelinhoud van 6, 7 of 8 kg en worden bediend via een aanraakscherm met instructies in 32 talen.

Mieles nieuwe laboratoriumspoelers van de PLW 86 reeks hebben een grote laadcapaciteit en zijn erg eenvoudig te bedienen met het intuïtieve aanraakscherm. Dankzij de spoelruimteverlichting in drie kleuren en de glazen deur is het reinigigingsproces gemakkelijk te controleren. Innovatieve onderdelen, zoals een energiezuinige circulatiepomp met verschillende snelheden en het nieuwe EasyLoad systeem voor uitermate snel en eenvoudig (uit)laden, benadrukken het gebruiksvriendelijke karakter.

De vrijstaande laboratoriumspoeler uit de SlimLine reeks is verrassend smal, maar verbazingwekkend ruim. De machine is amper 65 cm breed, maar heeft een buitengewoon grote laadcapaciteit. Drie telescopische wagens kunnen op vier verschillende posities worden ingesteld, voor een optimaal gebruik van de spoelruimte en een maximale aanpasbaarheid. Zo kan laboratoriumglaswerk met een inhoud tot 50 l gemakkelijk worden gereinigd.

Mieles Aura 3.0 eilandafzuigkap ziet er allesbehalve doorsnee uit. De schitterende witte kap met een diameter van 70 cm doet denken aan een vlakke koepel. Haast onzichtbare bedieningstoetsen en stroomtoevoer via de kapophanging aan fijne kabels accentueren de elegante uitstraling. Ook de dimbare ledverlichting (energieklasse A) en automatische Con@ctivity waren voor de jury uitstekende redenen om de Aura 3.0 een iF Product Design Award toe te kennen.

Perscontact

Kim Taylor

kim.taylor@miele.com