Roger van Damme Miele-ambassadeur

Geen betere manier om Roger van Damme aan te kondigen als ambassadeur van Miele, dan met een uitgebreide High Tea en workshop! Met heerlijke hapjes, interessante verhalen en heel veel tips en tricks was het een geslaagde namiddag.

Bij aanvangst van de High Tea stond de tafel al rijkelijk gedekt. Roger verwende zijn gasten met overheerlijke Britse sandwiches, mini-javanais, een miniatuurversie van zijn geroemde 'Celebration', ... Noem maar op en het stond klaar om van te smullen. Na een korte uitleg van Roger van Damme over de toekomstplannen met Miele, ging de beste patissier van de wereld aan de slag in zijn keuken.

Roger liet zien hoe je het beste soesjesdeeg maakt en overlaadde zijn gasten met leuke weetjes en nuttige tips. Zo is het belangrijk dat je je soesjes afbakt in een oven zonder heteluchtcirculatie. Na een korte hands-on demonstratie, mocht iedereen zelf aan de slag met de vers afgebakken soesjes. Versieren maar! 

Wil je thuis ook enkele recepten proberen van Roger, dan hebben we er hieronder twee opgelijst. Makkelijk zelf te maken en erg lekker uiteraard!

Paris-Brest Inspired by Roger van Damme

Het originele en integrale recept van Roger van Damme kan je binnenkort terugvinden op inspiredbymiele.be. Hieronder geven we een eenvoudigere versie mee van het recept die voor iedereen makkelijk haalbaar is.​

Voor het soezenbeslag

200 g melk
200 g water
175 g boter
225 g bloem
400 g eieren
Snuifje zout en suiker

Breng de melk, het water, de boter, het zout en de suiker in een pan aan de kook

Voeg de bloem toe en gaar tot een glad beslag

Draai lauwwarm in de keukenrobot met een vlinder

Voeg één voor één de eieren toe

Schep het beslag in een spuitzak, vul een ronde siliconen vorm en vries deze in. Indien je geen siliconen vorm hebt, kan je het beslag ook rechtstreeks op de bakplaat spuiten in dunne cirkels

Voor gebruik: ontvormen en op een Miele bakplaat rustig laten ontdooien

Hoe stel je je Miele oven in?

Gewone (Miele) oven: voorverwarmen op 200°C en bakken op 160°C. Kies als programma 'Boven en onderwarmte' zonder ventilator

Miele combistoomoven en Miele oven: gebruik het automatisch programma gebak/soezen. Je hoeft je oven niet voor te verwarmen

Miele combistoomoven: speciale gebakfunctie op 160°C voor 25-35 minuten (niet voorverwarmen, snel voorverwarmfunctie uit)

Voor de crème patissière boter

1000 g melk
500 g room
140 g suiker
400 g eidooiers
100 g blonde cassonade suiker
4 vanillestokken
5 blaadjes gelatine
85 g witte chocolade
325 g boter

In de Miele stoomoven:

Meng de room met de melk en breng het mengsel aan de kook op het Miele kookvlak

Meng de eieren met de suiker en de cassonade en maak er een vloeiend mengsel van

Meng beide mengsels en dek af met hittebestendig folie

Stoom deze in twee diepe porseleinen stoomovenpannen voor 40 min op 90°C 

Of op de klassieke manier:

Kook de melk en de room met de overlangs opengesneden vanillestokken. De vanillestokken verwijderen wanneer de melk kookt

Klop de eidooiers, suiker en cassonade op tot ze wit zijn

Giet de kokende melk op het mengsel, meng goed en verhit opnieuw in een pot op het vuur. Roer tot een stevige pudding

Voeg dan de geweekte gelatine toe en meng vervolgens de witte chocolade onder de crème. Wanneer het mengsel afgekoeld is tot 37°C, mag de boter eronder gespateld worden.

Voor de afwerking

Snij de soezenring overdwars doormidden

Spuit de crème patissière ertussen en zet het deksel er terug op

Bestrooi met wat poedersuiker en decoreer eventueel met geroosterde amandelen

Perscontact

Walkie Talkie
0472 18 34 03
miele@talkie.be

Contact

Neem telefonisch contact op of stuur een e-mail als u vragen of wensen hebt. Wij helpen u graag.

Walkie Talkie
Steendam 74/001
9000 Gent

Telefoon: 0472 18 34 03
E-mail: miele@talkie.be