Miele introduceert haar eerste steelstofzuiger, de Triflex HX1

De Triflex HX1 is met zijn "3-in-1"-concept (patent aangevraagd) een buitengewoon veelzijdig toestel. Het geheim? De PowerUnit. Die bestaat uit een motor, een oplaadbare batterij en een reservoir en kan in slechts enkele seconden verplaatst worden op de steel:

Wanneer deze vlak onder de handgreep gemonteerd wordt, kan de Triflex makkelijk aan moeilijk bereikbare plaatsen, zoals onder meubels. Bovendien, als de elektroborstel wordt losgekoppeld, kan de Triflex ook gemakkelijk gebruikt worden om hoge plafonds te reinigen.

Door de PowerUnit onderaan de steel te installeren, dicht bij de grond, verschuift het zwaartepunt naar onder waardoor het perfecte evenwicht onstaat om grote oppervlaktes te stofzuigen zonder vermoeid te raken. Een korte pauze nodig? In deze configuratie kan de TriFlex ook probleemloos rechtop blijven staan zonder vastgehouden te worden. Handig als de telefoon plots overgaat of een pan snel van het fornuis moet gehaald worden. 

In de solomodus is de PowerUnit een uiterst krachtige handstofzuiger, ideaal om snel ontbijtkruimels van de keukentafel te laten verdwijnen of het interieur van de auto grondig te reinigen.

"Deze hoge mate van flexibiliteit, gecombineerd met een sterke zuigkracht en een looptijd tot 60 minuten maakt de TriFlex uniek op de markt. De modellen uitgerust met een tweede oplaadbare batterij kunnen zelfs tot 120 minuten presteren", zegt Raffaella Berardo, CEO Miele Benelux.

De nieuwe Triflex wordt aangedreven door een Lithium-ion-accu van de Duitse fabrikant Varta, die bestaat uit zeven krachtige cellen. De Triflex haalt een looptijd tot 60 minuten wanneer hij op stand 1 en zonder elektroborstel wordt gebruikt. Met een gekoppelde MultiFloor XXL-elektroborstel, is de capaciteit van één batterij voldoende om een oppervlakte tot 125 m² te stofzuigen. Het topmodel in de Triflex-familie, de Triflex HX1 Pro, beschikt over een tweede batterij en heeft op de standaardsetting (stand 1) en zonder elektroborstel dus 120 minuten autonomie.

Een toonbeeld van hygiëne

De Triflex heeft zijn sterke zuigkracht te danken aan de gerenommeerde Vortex-technologie, die trouwe Miele-klanten al kennen sinds de zakloze stofzuigers, de Blizzard CX1. De 28 cm brede MultiFloor XXL-elektroborstel zorgt voor een grondige reiniging van alle soorten vloeren. De stofzuiger detecteert het type vloerbedekking en past zijn vermogen daar automatisch op aan. Bij de HX1 Cat & Dog- en HX1 Pro-modellen is de elektroborstel ook voorzien van een LED-lampje (BrilliantLight): perfect om de laatste stofdeeltjes in de donkerste hoeken te vinden.

Het filtersysteem in drie stappen zorgt voor een hygiënische verwijdering van stof. Grof vuil stapelt zich op in het reservoir, terwijl fijne deeltjes door de stoffilter worden tegengehouden. De geïntegreerde Hygiene Lifetime-Filter hoeft tijdens de hele levencyclus van de Triflex niet te worden vervangen of onderhouden. De meer geavanceerde HEPA Lifetime-Filter in de Triflex Cat & Dog en Triflex Pro filtert bovendien ook de fijnste allergenen uit de lucht. 

Miele Design op haar best

Dit jaar ontving de Triflex HX1 één van de bekendste designprijzen ter wereld: de Red Dot award voor Product Design 2020. Beoordelingscriteria voor de award zijn functionaliteit, levensduur en duurzaamheid, gecombineerd met bijvoorbeeld de mate van innovatie en de ergonomische voordelen die een product biedt. De internationale jury van ongeveer veertig experts evalueerde meer dan 6.500 inzendingen uit 60 landen.

De Triflex is beschikbaar in vijf kleuren: de basisversie HX1 is verkrijgbaar in Lotus wit, Grafiet grijs en Robijn Rood, het HX1 Pro-model in Infinity grijs Pearlfinish, en de HX1 Cat & Dog is beschikbaar in Obsidiaan zwart. De Triflex Cat & Dog is ook uitgerust met een Electro Compact-handborstel die dierenharen en pluis geen kans geeft. Alle modellen worden standaard geleverd met een stofzuigborstel, een mondstuk voor spleten en holtes en een mondstuk voor zetels en fauteuils. De ElectroCompact-handborstel, een reservebatterij en een oplaadstation kunnen ook apart worden aangekocht.

Miele liet zich voor haar nieuwe campagne #beyondordinary en de Triflex HX1 inspireren door de vrijheid, kracht en snelheid van de beroemde pilote Aude Lemordant. In 2013 won deze 37-jarige Française in drie categorieën op de FAI World Aerobatic Championships. Aude is dan ook de ambassadrice van de #beyondordinary campagne. Haar kracht en snelheid kenmerken ook de Triflex HX1, één van #beyondordinary-producten. Om meer te weten te komen over de campagne, klik op de volgende link: www.miele.be/triflex/nl.

De drie modellen kunnen worden getest in het Miele Experience Center op de Louizalaan 3 in Brussel.

*Indicatieve marktpijs: vanaf €499

Perscontact

Contact

Neem telefonisch contact op of stuur een e-mail als u vragen of wensen hebt. Wij helpen u graag.

werner.renders@miele.com
+32 2 451 15 96