Reinigen en desinfecteren

Ontwikkeld voor dagelijks gebruik: het nieuwe System4Dent voor de professionele behandeling van instrumenten voldoet aan de hoogste eisen van een onfeilbare behandelingscyclus voor instrumenten. De systeemoplossing voor perfecte behandelingsresultaten bij een uitstekende bescherming van het materiaal en economische efficiëntie in de tandheelkundige praktijk.
System4Dent – alles onder één dak
Met System4Dent biedt Miele Professional een innovatief, compleet systeem voor de veilige en efficiënte behandeling van instrumenten in tandartsenpraktijken. Ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring en in samenwerking met experts uit de praktijk levert System4Dent de complete behandelingscyclus in vier stappen: reinigen/desinfecteren, op uw behoefte afgestemde proceschemicaliën, documenteren en maximale kwaliteit bij de service. Bij elke stap gebruikt Miele Professional krachtige apparaten, proceschemicaliën, documentatieoplossingen en verdere toebehoren, en biedt Miele u een uitgebreide service. Omdat elke stap van de procedure deel uitmaakt van één totaaloplossing, is alles perfect op elkaar afgestemd. Het resultaat is een soepel, bijzonder materiaalbeschermend en zuinig verloop van de behandeling van de instrumenten die in de tandartspraktijk worden gebruikt. En ook het administratieve werk is geoptimaliseerd, omdat Miele voor alle aspecten – van de technologie van de apparaten tot aan de financiering – voor u klaar staat als competente partner.
Behandeling met gestandaardiseerd procédé
In het programma Vario TD vindt de voorreiniging plaats op lage temperaturen, om te voorkomen dat bloedvlekken denatureren.
Na een intensieve hoofdreinigingsfase vindt de thermische desinfectie plaats op een temperatuur van >90 °C gedurende 5 minuten.
Voor een optimale bescherming van bijvoorbeeld chirurgische instrumenten vindt de laatste spoeling plaats met bij voorkeur volledig gedemineraliseerd water zonder glansspoelmiddel.
Dit programma is geschikt voor de routinematige behandeling volgens ISO 15883, voor alle thermostabiele instrumenten.
Het proces is zeer vriendelijk voor het materiaal en wordt ook aanbevolen voor de behandeling van hand- en hoekstukken.
In de thermodesinfector PG 8591 zorgt de heteluchtdroging voor een grondige droging van de buitenkant van de instrumenten.
Het programma SPECIAL 93 °C met een wachttijd van 10 minuten wordt gebruikt voor een thermische desinfectie op een temperatuur van 93 °C.

Volgens het Robert-Koch-instituut worden bij beide processen de werkingsbereiken A en B met schimmeldodende, antibacteriële en viruswerende werking tegen HBV en HIV bereikt.
Veilig, zuinig, controleerbaar
MPG-conform
De thermodesinfectoren van Miele Professional behalen optimale reinigingsresulttaten en de thermische desinfectie voldoet aan de internationale norm EN ISO 15883.
Hedendaagse instrumentenbehandeling - Miele-systeem
Systematische reiniging en desinfectie van de instrumenten is een basisvereiste voor het voorkomen van risico's, voor de patiënten en voor de werknemers. De machinale behandeling van deze instrumenten is tegenwoordig een essentieel onderdeel van de kwaliteitsgarantie in de tandartspraktijk.
Want de reiniging en desinfectie moeten overeenkomstig de “Medizinprodukte-Betreiberverordnung” plaatsvinden met gevalideerde procedures en worden gedocumenteerd. Aanbevolen door het Robert-Koch-instituut:
In de RKI-richtlijnen (RKI-BfArm/RKI-aanbeveling voor tandartsen) worden de voordelen van de machinale behandeling ten opzichte van de handmatige behandeling beschreven.
Met de systeemoplossingen van Miele wordt er voldaan aan de “Medizinprodukte-Betreiberverordnung” en de richtlijnen van het Robert-Koch-instituut bij de behandeling van medische hulpmiddelen.
Waterkwaliteit
Zeker bij de behandeling van instrumenten speelt de waterkwaliteit een zeer belangrijke rol. Leidingwater bevat zouten en mineralen die zich kunnen afzetten in de machine en op de instrumenten. Volledig gedemineraliseerd water voorkomt bovendien corrosie van de instrumenten. Vooral bij een hoog waterverbruik is het nuttig om op de juiste waterkwaliteit te letten. Een consequente waterbehandeling verhoogt de duurzaamheid van thermodesinfectoren. Want de filtratie beschermt tegen schadelijke afzettingen, voorkomt uitvaltijden en reparaties en verlaagt de kosten voor reinigingsmiddelen.
Hygiënische ruimte met doorlopend werkblad
Hierbij vindt de behandeling plaats aan een doorlopend werkblad. Aan de onreine zijde staan de spoelmachine en thermodesinfector. De waterbehandeling en reiniging vindt plaats in de spoelonderkast of in de kast voor doseermiddelen. Een glasplaat vormt de afscheiding met de reine zijde met de sterilisator, de procesdocumentatie en de printer voor etiketten voor steriele goederen.
Hygiënische ruimte met L-vormig werkblad
De L-vormige hygiënische ruimte biedt extra bewegingsvrijheid en opbergruimte. De onreine zijde met spoelmachine en thermodesinfector is door de hoekopbouw nog duidelijker gescheiden van de reine zijde met de sterilisator, procesdocumentatie en etikettenprinter.
Hygiënische ruimte met twee aparte werkplekken
Dit is de optimale oplossing voor praktijken die bijvoorbeeld veel ruimte hebben en waar meerdere behandelaars aan het werk zijn. De onreine zijde met spoelmachine en thermodesinfector is ruimtelijk gescheiden van de reine zijde met de sterilisator, procesdocumentatie en etikettenprinter. Installatie- en opbergkasten aan beide zijden bieden ruimte op het werkblad en verlagen het risico op een onderlinge besmetting.
Segosoft
Individuele documentatiemogelijkheden

In het kader van System4Dent kunnen verschillende documentatieoplossingen worden gerealiseerd, geheel naar de vraag uit de praktijk en de technische omstandigheden ter plekke. Centraal in het documentatiesysteem staat de software Segosoft Miele Edition. Zorgvuldig afgestemd op het gebruik in de alledaagse praktijk van artsen en klinieken bevat deze software traceerbare, fraudebestendige en wettelijk erkende documenten van de instrumentenbehandeling.

Segosoft Miele Edition 7

Als enige documentatiesoftware in de medische wereld bevat Segosoft Miele Edition 7 een certificaat van het Duitse Bureau voor Veiligheid in de Informatietechniek (BSI) volgens Common Criteria. Segosoft werd als eerste in heel Europa ingedeeld in klasse IIb van medische hulpmiddelen. Want de software biedt klanten een allround servicepakket dat uniek is in dit gebied, met updates, complete technische en op de gebruiker aangepaste ondersteuning per e-mail, telefoon en onderhoud op afstand door partnerbedrijf Comcotec.
Codering van steriele artikelen
Software voor codering van steriele artikelen

Met de Software Segolabel Miele Edition maakt u zeer eenvoudig etiketten om verpakte steriele artikelen veilig te coderen. De etiketten worden na de sterilisatie met een speciale printer gemaakt; hierop staat het beladingsnummer, de verwerkings- en de vervaldatum en de naam van de verantwoordelijke medewerker. Naar wens kan informatie over de verpakkingseenheid op het etiket worden opgenomen. Met de barcode kunnen later de procesgegevens en patiëntgegevens worden toegekend, en daarmee kan het hele sterilisatieproces van de gebruikte instrumenten worden vastgesteld.
SegoAssign Plus
SegoAssign Plus maakt verbinding tussen Segosoft Miele Edition en de interne patiëntenadministratie zodat u papierloos, eenvoudig en snel een link kunt leggen tussen gebruikte beladingen en patiënten. SegoAssign Plus kan probleemloos worden geïntegreerd in alle gangbare praktijkmanagementsystemen en patiëntenadministraties van door het Duitse Verbond voor Tandheelkundige software (VDDS) gestandaardiseerde VDDS-mediainterfaces.
Op elk moment tijdens de behandeling kan beladingsinformatie in de praktijksoftware worden opgevraagd, terwijl bij de invoer in SegoAssign Plus automatisch de gegevens van patiënten en de behandeling kunnen worden ingevuld. Door met een scanner de barcode-etiketten op de steriele artikelen in te lezen wordt de informatie over de belading en de sets of enkele instrumenten uit een belading toegekend aan de te behandelen patiënten.
De directe beschikbaarheid van SegoAssign Plus binnen het patiënten- en behandelingsplan maakt het altijd mogelijk de bij de betreffende patiënten gebruikte sterilisatiebelading te verifiëren. In geval van een praktijkinspectie of een aansprakelijkheidsclaim kan de patiënteninformatie over de correcte instrumentenbehandeling eenvoudig worden opgevraagd.
Uitvoering afhankelijk van model – afbeelding(en) ter illustratie, als toelichting