Complete oplossingen voor de behandelingen

Bij de ontwikkeling van behandelingsoplossingen voor medische instrumenten werkt Miele Professional al jaren nauw samen met experts uit de medische praktijk en met gerenommeerde fabrikanten van instrumenten. Het resultaat van deze op vertrouwen gebaseerde samenwerking is de innovatieve kracht van toestellen en methoden die veeleisende gebruikers over de hele lijn overtuigen.
System4Med – alles onder één dak
Met System4Med biedt Miele Professional een compleet systeem voor de veilige en efficiënte behandeling van instrumenten in artsenpraktijken, OK-centra en klinieken. Ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring en in samenwerking met experts uit de praktijk levert System4Med de complete behandelingscyclus in vier stappen: reinigen/desinfecteren, steriliseren, documenteren en garanderen. Bij elke stap gebruikt Miele Professional krachtige apparaten en software, een breed scala aan toebehoren en een uitgebreide service. Omdat elke stap van de procedure deel uitmaakt van één totaaloplossing, is alles perfect op elkaar afgestemd. Het resultaat is een bijzonder soepel, materiaalbeschermend en zuinig verloop van de behandeling. En ook het administratieve werk is geoptimaliseerd, omdat Miele voor alle aspecten – van de technologie van de apparaten tot aan de planning en financiering – voor u klaar staat als competente aanspreekpartner.
Waterkwaliteit
Zeker bij de behandeling van instrumenten speelt de waterkwaliteit een zeer belangrijke rol. Leidingwater bevat zouten en mineralen, die zich kunnen afzetten in de machine en op de instrumenten. Volledig gedemineraliseerd water voorkomt bovendien corrosie van de instrumenten. Vooral bij een hoog waterverbruik is het nuttig om op de juiste waterkwaliteit te letten. Een consequente waterbehandeling verhoogt de duurzaamheid van reinigings- en desinfectieapparaten. Want de filtratie beschermt tegen schadelijke afzettingen, voorkomt uitvaltijden en reparaties, en verlaagt de kosten voor reinigingsmiddelen.
Segosoft
Individuele documentatiemogelijkheden

In het kader van System4Med kunnen verschillende documentatieoplossingen worden gerealiseerd, geheel naar de vraag uit de praktijk en de technische omstandigheden ter plekke. Centraal in het documentatiesysteem staat de software Segosoft Miele Edition. Zorgvuldig afgestemd op het gebruik in de alledaagse praktijk van artsen en klinieken bevat deze software traceerbare, fraudebestendige en wettelijk erkende documenten van de instrumentenbehandeling.

Segosoft Miele Edition 7

Als enige documentatiesoftware in de medische wereld bevat Segosoft Miele Edition 7 een certificaat van het Duitse Bureau voor Veiligheid in de Informatietechniek (BSI) volgens Common Criteria. Segosoft werd als eerste in heel Europa ingedeeld in klasse IIb van medische hulpmiddelen. Want de software biedt klanten een allround servicepakket dat uniek is in dit gebied, met updates, complete technische en op de gebruiker aangepaste ondersteuning per e-mail, telefoon en onderhoud op afstand door partnerbedrijf Comcotec.
Codering van steriele artikelen
Software voor codering van steriele artikelen

Met de Software Segolabel Miele Edition maakt u zeer eenvoudig etiketten om verpakte steriele artikelen veilig te coderen. De etiketten worden na de sterilisatie met een speciale printer gemaakt; hierop staat het beladingsnummer, de verwerkings- en de vervaldatum en de naam van de verantwoordelijke medewerker. Naar wens kan informatie over de verpakkingseenheid op het etiket worden opgenomen. Met de barcode kunnen later de procesgegevens en patiëntgegevens worden toegekend, en daarmee kan het hele sterilisatieproces van de gebruikte instrumenten worden vastgesteld.
SegoAssign Plus
SegoAssign Plus maakt verbinding tussen Segosoft Miele Edition en de interne patiëntenadministratie zodat u papierloos, eenvoudig en snel een link kunt leggen tussen gebruikte beladingen en patiënten. SegoAssign Plus kan probleemloos worden geïntegreerd in alle gangbare praktijkmanagementsystemen en patiëntenadministraties van door het Duitse Verbond voor Tandheelkundige software (VDDS) gestandaardiseerde VDDS-mediainterfaces.
Op elk moment tijdens de behandeling kan beladingsinformatie in de praktijksoftware worden opgevraagd, terwijl bij de invoer in SegoAssign Plus automatisch de gegevens van patiënten en de behandeling kunnen worden ingevuld. Door met een scanner de barcode-etiketten op de steriele artikelen in te lezen wordt de informatie over de belading en de sets of enkele instrumenten uit een belading toegekend aan de te behandelen patiënten.
De directe beschikbaarheid van SegoAssign Plus binnen het patiënten- en behandelingsplan maakt het altijd mogelijk de bij de betreffende patiënten gebruikte sterilisatiebelading te verifiëren. In geval van een praktijkinspectie of een aansprakelijkheidsclaim kan de patiënteninformatie over de correcte instrumentenbehandeling eenvoudig worden opgevraagd.
Uitvoering afhankelijk van model – afbeelding(en) ter illustratie, als toelichting