Ziekenhuizen & klinieken

Krachtig, veilig en efficiënt

Profiteer elke dag van de excellente zuinigheid van de apparaten en installaties van Miele Professional. Alle producten werken bijzonder grondig en materiaalbeschermend. De hoogwaardige constructies zijn bovendien onderhoudsarm en garanderen een lang behoud van de waarde van uw investering. Het efficiënte gebruik van water en chemicaliën levert bovendien een daling van de bedrijfskosten op.
Instrumenten waarbij goede reiniging cruciaal is
Miele is al tientallen jaren baanbrekend bij de ontwikkeling van reinigings- en desinfectietoestellen en behandelingsprocessen voor medische instrumenten in de medische sector en artsenpraktijken.
Behalve diverse automaten met verschillende vermogens biedt Miele Professional ook complete systeemoplossingen aan voor de machinale behandeling van het totale instrumentarium: machines, toebehoren, reinigingsproces – en een competente service met een veelomvattende dienstencatalogus.

Een belangrijk resultaat van de op vertrouwen gebaseerde en innovatieve samenwerking met medici, hygiëne-experts en fabrikanten van instrumenten is de systeemoplossing voor een instrumentencylus zonder zwakke plekken.
System4Med – alles onder één dak
Met System4Med biedt Miele Professional een compleet systeem voor de veilige en efficiënte behandeling van instrumenten in artsenpraktijken, OK-centra en klinieken. Ontwikkeld op basis van jarenlange ervaring en in samenwerking met experts uit de praktijk levert System4Med de complete behandelingscyclus in vier stappen: reinigen/desinfecteren, steriliseren, documenteren en garanderen. Bij elke stap gebruikt Miele Professional krachtige apparaten en software, een breed scala aan toebehoren en een uitgebreide service. Omdat elke stap van de procedure deel uitmaakt van één totaaloplossing, is alles perfect op elkaar afgestemd. Het resultaat is een bijzonder soepel, materiaalbeschermend en zuinig verloop van de behandeling. En ook het administratieve werk is geoptimaliseerd, omdat Miele voor alle aspecten – van de technologie van de apparaten tot aan de planning en financiering – voor u klaar staat als competente aanspreekpartner.
System4Med op de CSA
Reinigen en desinfecteren
Innovatieve reinigings- en desinfectietoestellen en grote installaties met individueel afgestemde uitrusting.

Steriliseren
Krachtige, grote sterilisatoren voor de snelle en veilige behandeling van instrumenten en textiel.

Documenteren
Betrouwbare hardware en software voor rechtsgeldig gedocumenteerde, altijd vlekkeloos traceerbare processen. 

Garanderen
De hoogste Miele-kwaliteit ook bij advies, financiering, service en validatie.
Segosoft
Individuele documentatiemogelijkheden

In het kader van System4Dent kunnen verschillende documentatieoplossingen worden gerealiseerd, geheel naar de vraag uit de praktijk en de technische omstandigheden ter plekke. Centraal in het documentatiesysteem staat de software Segosoft Miele Edition. Zorgvuldig afgestemd op het gebruik in de alledaagse praktijk van artsen en klinieken bevat deze software traceerbare, fraudebestendige en wettelijk erkende documenten van de instrumentenbehandeling.

Segosoft Miele Edition 7

Als enige documentatiesoftware in de medische wereld bevat Segosoft Miele Edition 7 een certificaat van het Duitse Bureau voor Veiligheid in de Informatietechniek (BSI) volgens Common Criteria. Segosoft werd als eerste in heel Europa ingedeeld in klasse IIb van medische hulpmiddelen. Want de software biedt klanten een allround servicepakket dat uniek is in dit gebied, met updates, complete technische en op de gebruiker aangepaste ondersteuning per e-mail, telefoon en onderhoud op afstand door partnerbedrijf Comcotec.
Codering van steriele artikelen
Software voor codering van steriele artikelen

Met de Software Segolabel Miele Edition maakt u zeer eenvoudig etiketten om verpakte steriele artikelen veilig te coderen. De etiketten worden na de sterilisatie met een speciale printer gemaakt; hierop staat het beladingsnummer, de verwerkings- en de vervaldatum en de naam van de verantwoordelijke medewerker. Naar wens kan informatie over de verpakkingseenheid op het etiket worden opgenomen. Met de barcode kunnen later de procesgegevens en patiëntgegevens worden toegekend, en daarmee kan het hele sterilisatieproces van de gebruikte instrumenten worden vastgesteld.
SegoAssign Plus
SegoAssign Plus maakt verbinding tussen Segosoft Miele Edition en de interne patiëntenadministratie zodat u papierloos, eenvoudig en snel een link kunt leggen tussen gebruikte beladingen en patiënten. SegoAssign Plus kan probleemloos worden geïntegreerd in alle gangbare praktijkmanagementsystemen en patiëntenadministraties van door het Duitse Verbond voor Tandheelkundige software (VDDS) gestandaardiseerde VDDS-mediainterfaces.
Op elk moment tijdens de behandeling kan beladingsinformatie in de praktijksoftware worden opgevraagd, terwijl bij de invoer in SegoAssign Plus automatisch de gegevens van patiënten en de behandeling kunnen worden ingevuld. Door met een scanner de barcode-etiketten op de steriele artikelen in te lezen wordt de informatie over de belading en de sets of enkele instrumenten uit een belading toegekend aan de te behandelen patiënten.
De directe beschikbaarheid van SegoAssign Plus binnen het patiënten- en behandelingsplan maakt het altijd mogelijk de bij de betreffende patiënten gebruikte sterilisatiebelading te verifiëren. In geval van een praktijkinspectie of een aansprakelijkheidsclaim kan de patiënteninformatie over de correcte instrumentenbehandeling eenvoudig worden opgevraagd.
NetBox.2
NetBox.2 is een compleet documentatiesysteem inclusief vooraf geconfigureerde software. Het systeem wordt via een interface verbonden met het reinigings- en desinfectietoestel. De NetBox.2 verzamelt alle relevante gegevens van het gekozen reinigings- en desinfectieprogramma. Normaal gesproken wordt de documentatie volledig automatisch opgemaakt, zonder hulp van de gebruiker. Dat betekent een maximale bedrijfszekerheid, want de NetBox.2 is daardoor absoluut beschermd tegen gebruikersfouten. De procesgegevens blijven tijdelijk opgeslagen en in totaal kunnen er maximaal 10.000 ladingen tussentijds worden opgeslagen. Daarna kunnen de gegevens in het netwerk of op een gegevensdrager worden gearchiveerd. Binnen het netwerk is bediening en controle via een pc mogelijk. Bij het nieuwe documentatiesyteem wordt er optioneel een beeldscherm aangeboden voor het visualiseren van temperatuur-/tijdscurven en spoelprotocollen. Optioneel wordt ook een barcodescanner of RFID-scanner aangeboden om de ladingen snel en veilig te identificeren. Bovendien kan de gebruiker de inhoud van ladingen (na afloop van het proces) vrijgeven of blokkeren.
Optioneel is het procesdocumentatiesysteem natuurlijk ook beschikbaar als pure software-oplossing, geïnstalleerd op een Windows-pc.
De hygiënespecialist PG 8057 U TD
De bedrijfsafwasautomaten HYGIENE en HYGIENEplus met verswater-spoelsysteem bereiken optimale vaatwasserresultaten en voldoen met het varioTD desinfectieprogramma (alleen het HYGIENEplus-model) aan de hygiëne-eisen in gevoelige gebieden. Met de steeds toenemende levensverwachting groeit ook het aantal mensen met chronische ziekten en een zwak immuniteitssysteem met multimorbiditeit en verzorgingsbehoefte als gevolg. Hierdoor groeien ook de hygiëne-eisen bij de vaatbehandeling. In verzorgings- en verpleegtehuizen spelen vooral de salmonella-infecties een steeds grotere rol. Het gevaar voor andere, vaak multiresistente kiemen is in de afgelopen jaren ook toegenomen. Dankzij hun uitmuntende hygiënische prestaties is daarom het gebruik van de bedrijfsafwasautomaat van Miele met verswater-spoelsysteem en desinfectieprogramma in deze gebieden zeer zinvol.
De bedrijfsafwasautomaat PG 8057 TD U van Miele kan door zijn model en de kwaliteit van het materiaal een speciaal reinigingsprogramma met zeer hoge temperaturen toepassen. Het apparaat beschikt over een thermisch desinfectieprogramma waardoor er een bacteriedodende en virusactiverende desinfectie met inbegrip van HBV en HIV mogelijk is.
Het reinigings- en desinfectieprogramma Vario TD
Na een intensieve voorwas volgt het reinigen bij temperaturen tot maximaal 55 °C en een houdtijd van 5 minuten. Op het einde volgt er een thermische desinfectie bij 90 °C met een houdtijd van 5 minuten. Het Vario TD-programma voldoet aan de eisen gesteld door ISO 15883 voor het behandelen van thermostabiele instrumenten.
Voorbereiden van mops
Hygiënische mop om direct mee te kunnen dweilen.
De met reinigingsmiddel bewerkte mop haalt u direct uit de wasmachine en bergt u in de kast voor de schoonmaakwagen op. Zo kan de mop vol met reinigingskracht direct weer worden gebruikt. Het is niet meer nodig de mops in een emmer met water te dompelen en weer uit te wringen.
- Verbeterde hygiënische norm
- U verbruikt minder wasmiddel
- Hogere reinigingsnorm
- Tijd- en kostenbesparing
Voorbereiden van dweilen
Het wassen en voorbereiden van dweilen met desinfectie- of reinigingsmiddel gebeurt in één handeling.
- Dweilen zijn klaar voor gebruik
- Verbeterde hygiënenorm
- Besparing van reinigingsmiddelen
- Hoger reinigingsvermogen / geweldige tijdsbesparing
Alleen geldig in Duitsland. Uitvoering afhankelijk van model – afbeelding(en) ter illustratie, als toelichting