Onderhoudssymbolen

Symbolen Wassen

Symbol Waschen

Het meest gebruikte symbool op het wasetiket. Het geeft aan dat het kledingstuk normaal in de machine kan worden gewassen.

Symbol Waschen

De wastobbe betekent dat het kledingstuk in de machine kan worden gewassen. Het aantal graden in de tobbe geeft de maximale temperatuur aan waarmee u het kledingstuk kunt wassen. Als de wastobbe onderstreept is, moet u het kledingstuk voorzichtig wassen. Bij Miele-wasmachines kiest u hiervoor het programma 'Fijne was'. Bij twee streepjes wordt aanbevolen het Miele-programma voor synthetische stoffen te kiezen.

Symbol Waschen

Handwas. Handwas wast u met een Miele-wasmachine met het programma 'Handwas-Wol' of 'Zijde' of met de hand bij hoogstens 40°C. En bij de handwas is het heel belangrijk dat u niet wringt en niet schuurt.

Symbol Waschen

Niet zelf reinigen. Wasgoed met dit symbool mag noch met de hand noch met de machine worden gewassen.

Symbolen Drogen

Symbol Trocknen

Handig! Dit wasgoed kan elk moment in de droger worden gedroogd. De stippen geven aan welke programma's u kunt instellen. Twee stippen: het textiel kan bij gewone temperatuur worden gedroogd. Één stip betekent voorzichtig: droog uw wasgoed met een programma die een lage temperatuur heeft. In de Miele-droogkast kiest u het speciale programma 'Fijne was'.
Miele-droogkasten met warmtepomptechnologie drogen altijd met een lage temperatuur (1 stip) en zijn daarom bijzonder zacht voor uw was.

Symbol Trocknen

Zorg dat u wasknijpers bij de hand hebt. Het kledingstuk mag in geen geval machinaal worden gedroogd.

 

Symbolen Strijken & mangelen

Symbol Bügeln & Mangeln

Effectief tegen vouwen. Een strijkijzer op het etiket betekent dat u het kledingstuk niet alleen kunt strijken, maar ook warm mag mangelen. De stippen geven de strijktemperatuur aan. Drie stippen staat voor een temperatuur van circa 200 graden. Twee stippen staat voor ongeveer 150 graden. Één stip betekent dat ongeveer 110 graden ruim voldoende is voor het strijken of mangelen.

Symbol Bügeln & Mangeln

Een kledingstuk met dit teken mag niet gestreken of gemangeld worden.

 

Symbolen Bleken

Symbol Chloren

Stralend wit: het kledingstuk verdraagt bleekmiddelen met chloor.

Symbol Chloren

Chloorvrije zone: dit kledingsstuk verdraagt geen bleekmiddelen met chloor.

 

Symbolen Chemische reiniging

Symbol Chemische Reinigung

De letter 'F' staat voor het droog reinigen van wasgoed in koolwaterstof. Een streep onder het teken geeft aan dat een mild proces moet worden gekozen met beperking in de mechanische belasting, vochtigheid en temperatuur.

Symbol Chemische Reinigung

De letter 'P' betekent dat het textiel mag worden gereinigd met perchloorethyleen. Een streep onder het teken geeft aan dat een mild proces moet worden gekozen met beperking in de mechanische belasting, vochtigheid en temperatuur. 

Symbol Chemische Reinigung

Een cirkel met een kruis betekent dat het kledingstuk niet chemisch mag worden gereinigd, maar met de hand moet worden gewassen.

Symbolen Natreiniging

Symbol Nassreinigung

Het te reinigen kledingstuk mag door een professionele textielreiniger worden gereinigd in het natreinigingssysteem.