Miele neemt het Belgische bedrijf Eurofilters over, gespecialiseerd in stofzuigerzakken

Gütersloh / Pelt, 18 januari 2022 - Eind december heeft Miele, de Duitse fabrikant van huishoudtoestellen, 100% van de aandelen van het familiebedrijf Eurofilters overgenomen. Het bedrijf, gevestigd in Pelt in Limburg, maakt producten op basis van gesponnen vezels, waaronder materialen voor mondmaskers en stofzuigerzakken. De twee bedrijven hebben een lange en succesvolle zakenrelatie, waarbij Eurofilters reeds een groot deel van de stofzuigerzakken voor Miele produceert. Recent heeft de non-wovens specialist haar technische productportfolio ook uitgebreid tot de medische sector.

Eurofilters is in 1977 opgericht door de familie Schultink en heeft ongeveer 160 mensen in dienst. Het bedrijf is momenteel in handen van Jan Schultink als CEO en Frits Schultink als CFO. Naast stofzuigerzakken produceert het bedrijf ook materialen voor het vervaardigen van mondmaskers en bloedfiltratie. Haar productievestiging in Pelt telt een oppervlakte van bijna 35.000 m². Miele wordt erkend als 's werelds toonaangevende fabrikant van high-end toestellen voor keukens, wassen- en onderhoud van vloeren. Daarnaast produceert Miele ook machines voor de zakelijke, medische en laboratoriumsector, alsook luchtreinigers.

"Met zijn uitstekende product- en octrooiportefeuille is Eurofilters om verschillende redenen een ideale partner voor Miele," zegt Gernot Trettenbrein, Senior Vice President van de Miele Group en hoofd van Miele's New Growth Factory business unit. "Ten eerste opent het nieuwe zakelijke perspectieven voor Miele. Ten tweede versterkt Miele op deze manier haar controle over het creeëren van waarde in haar strategisch belangrijke activiteiten op vlak van stofzuigeraccessoires. Dit stelt ons ook in staat om de toekomstige ontwikkeling van de portefeuille zelf te beheren, bijvoorbeeld met betrekking tot kwaliteits- en duurzaamheidsaspecten," vervolgt Trettenbrein. "Tegelijkertijd kijken wij uit naar het voortzetten en uitbreiden van de gevestigde leveranciersrelaties van Eurofilters.”

Overname door verantwoordelijke opvolgers

“Als lid van de Miele Group bevindt onze onderneming zich in een uitstekende positie om de toekomst voor te bereiden”, aldus bedrijfsleider Jan Schultink, die samen met zijn broer om leeftijdsredenen op middellange termijn uit het bedrijf zal stappen.  “We zijn blij dat we in het Duitse familiebedrijf en kwaliteitsleider Miele een verantwoordelijke en vooruitstrevende opvolger hebben gevonden. Het is  een bedrijf met een rijke traditie dat al sinds jaar en dag één van onze belangrijkste klanten is”, vult Frits Schultink aan. “Miele  kan ook bijdragen om de positie van Eurofilters in Europa en daarbuiten te consolideren en uit te breiden.”

We kijken uit naar de toekomst samen en verheugen ons dat Eurofilters nu deel uitmaakt van de Miele Groep : Markus Miele, uitvoerend directeur en mede-eigenaar van Miele, Frits Schultink, CFO van Eurofilters, Dr. Reinhard Zinkann, uitvoerend directeur en mede-eigenaar van Miele, Jan Schultink, CEO van Eurofilters en Dr. Stefan Breit, uitvoerend directeur Technologie van Miele (alle personen werden gevaccineerd en testten negatief).

 

Perscontact

Kim Taylor

kim.taylor@miele.com