Nieuwe Miele Partners voor stembediening – huishoudtoestellen gemakkelijk bedienen met behulp van Google

Klanten van Miele kunnen nu zelf dergelijke scenario's samenstellen met huishoudtoestellen in een netwerk; sinds juni is stembediening via apparaten die Google Assistant ondersteunen immers beschikbaar. ​ Tegelijkertijd heeft Miele zich op de Chinese markt gelanceerd in samenwerking met 'Tmall Genie', de spraakassistent van landsfavoriet Alibaba. Dat betekent dat de huishoudtoestellen van Miele nu met 's werelds toonaangevende ecosystemen voor stembediening* aangestuurd kunnen worden. Het bedrijf ondersteunt al sinds 2018 Amazon Alexa, en nu komen Google en Alibaba daar nog bij. 

Samen met Google Home** helpen de toestellen van Miele je in het huishouden. Met Google bestuur en automatiseer je toestellen uit alle productcategorieën, van een robotstofzuiger tot wasmachine of inbouwoven. Je kunt zien hoelang een programma nog duurt en ontvangt meldingen wanneer een machine klaar is. Daarnaast kun je programma's opstarten of stoppen door gewoon "Hey Google" te zeggen tegen een apparaat dat Google Assistant ondersteunt. Google Assistant werd in zeventien landen tegelijkertijd beschikbaar gemaakt, waaronder Australië en Europese en Aziatische landen. Andere landen en talen zijn in aantocht. 

Orkestreer toepassingen en creëer een fijne sfeer met routines ​ 

Als aanvulling op de hierboven beschreven ochtendroutine zou je ook het volgende commando kunnen geven: "Hey Google, ik vertrek." Dat kan bijvoorbeeld instructies bevatten waardoor de robotstofzuiger Scout RX3 van Miele aan de slag gaat, de vaatwasser opstart en het alarmsysteem ingeschakeld wordt. De app van Google Home bevat kant-en-klare routines waaraan je Miele-toestellen en functies kunt toevoegen om ze af te stemmen op jouw specifieke behoeften. Miele blijft zijn aanbod van toepassingen verder uitbreiden met bijvoorbeeld een optie om je favoriete wasprogramma's op commando te starten. De nieuwe functies zullen regelmatig binnenkomen via updates. De komende maanden zullen daar bijvoorbeeld functies bij zitten die koken nog gemakkelijker maken: er is niets zo praktisch als een oven die zichzelf voorverwarmt of een commando dat de ovendeur opent wanneer je je handen vol hebt. 

Tmall Genie met grootste marktaandeel in China 

Miele startte deze lente een samenwerking met Tmall Genie van Alibaba. Met 350 miljoen geconnecteerde apparaten van 1.000 merken, is Tmall Genie de slimme speaker met het grootste marktaandeel in China. De eerste functies die de afdeling Smart Home van Miele samen met zijn Chinese verkoopfiliaal heeft ontwikkeld, zijn vooral gericht op het monitoren en aansturen van toestellen. Ze stellen je bijvoorbeeld in staat om met een stemcommando een koffiemachine of afzuigkap aan te zetten. 

 

*Stembedieningssystemen voor huishoudtoestellen zijn bijkomende digitale diensten van respectievelijk Miele & Cie. KG en partnerbedrijven van Miele. Alle slimme toepassingen worden ondersteund door het Miele@home-systeem. De beschikbare functies kunnen variëren naargelang het model en het land. 

**Google en Google Home zijn handelsmerken van Google LLC. 

Perscontact