Brandweer & reddingsdiensten

Klaar voor gebruik

Voordelen van de eigen wasserette
U wilt werkkledij en zuurstofmaskers snel en efficiënt reinigen?
De oplossing van Miele maakt een economische behandeling ter plekke en op de werkplek mogelijk.

- In slechts 2,5 uur kunt u tot vijf complete werkpakken behandelen.
- U zit niet vast aan openingstijden van een wasserette.
- Speciale programma's die zijn afgestemd op de beschermende uitrusting zorgen voor een lange levensduur.
Professionele droging en activering
Voor de uiteindelijke droging van de werkkledij en beschermende kledij bieden de droogkasten van Miele naast een optimaal, efficiënt en veilig droogproces ook de benodigde procesparameters om het impregneren te “Activeren”. Naast de toepassingstechniek laat de nieuwe droogkastserie ook op het gebied van rendement duidelijke sterke kanten zien: bij drogen volgens het principe van stroming in de lengterichting wordt 60% van de luchtafvoer weer aan de droogcyclus geretourneerd (air recycling). Dankzij de elektronische besturing is een nauwkeurige aanpassing aan verschillende wassoorten mogelijk voor een snelle en op de vezel afgestemde wasdroging. Voor het drogen van beschermende kledij moet er een juist programma worden gekozen. Afhankelijk van de samenstelling van de kledij wordt eerst de binnenkant (bij niet-afkoppelbare systemen) op een aangegeven restvochtigheid gedroogd. Vervolgens wordt de kledij omgedraaid en wordt de buitenkant gedroogd. Tijdens hetzelfde proces wordt ook het impregneren geactiveerd.
Adembescherming machinaal reinigen
In de spoelmachine PG 8063 Safety kunnen ademmaskers en longautomaten grondig gereinigd worden waarbij het materiaal wordt ontzien en dit op 2 spoelniveaus. Na elke stap in het programma wordt het verwerkingswater getest. Zo worden verontreinigingen verwijderd en het risico op kruisbesmetting doeltreffend verminderd (afhankelijk van de verontreiniging is een manuele voorreiniging eventueel vereist). De 3 spoelprogramma's zijn optimaal aangepast aan het spoelgoed en de inzetkorf biedt de mogelijkheid om alle materialen en gedemonteerde onderdelen makkelijk en veilig te plaatsen.
De extra aansluiting voor gedemineraliseerd water biedt de mogelijkheid tot bezinkselvrije naspoeling.
Behandeling van anesthesiemateriaal
De machinale reiniging en desinfectie van anesthesie-instrumenten biedt de grootste veiligheid door een gestandaardiseerde behandeling die u weinig moeite kost en het materiaal ontziet. Het reinigings- en desinfectietoestel PG 8592 met geïntegreerde droogblazer en een bouwbreedte van 60 cm is hiervoor beschikbaar. Het bijpassend beladingssysteem A 201 is speciaal ontworpen voor het opnemen van anesthesiemateriaal en biedt plaats aan 8 beademingsslangen tot 1,5 m lang die op een spiraal geplaatst worden. Verder is de wagen uitgerust met 6 sproeiers voor ademzakken en 15 sproeiers voor intubatiemateriaal. In een zeefschaal kunnen bijkomend kleine onderdelen gereinigd worden. In combinatie met een speciaal anesthesieprogramma biedt de PG 8592 de optimale oplossing voor het reinigen, desinfecteren en drogen van uw anesthesiesets.
Uitvoering afhankelijk van model – afbeelding(en) ter illustratie, als toelichting