Een man in een wit hemd en met een baard leunt tegen een houten muur. Hij lacht en kijkt in de verte.

Duurzaamheid bij Miele Professional

Immer Besser:
voor de planeet, onze enige thuis

StartpaginaDuurzaamheid bij Miele Professional

Waarom duurzaamheid belangrijk voor ons is

Onze planeet maakt op dit moment ingrijpende veranderingen door. Veranderingen waarvan wij de gevolgen nu pas merken.

Wij dragen allemaal verantwoordelijkheid voor een betere en duurzamere toekomst. Dat geldt voor de grootste multinationals, maar ook voor de kleinste huishoudens. “Immer besser.” staat voor onze overtuiging om bij alles wat we doen iedere keer nog beter te worden.

Het motiveert ons om steeds weer betere, intelligentere apparaten te ontwikkelen. De huishoudens en bedrijven die ze gebruiken, worden daardoor duurzamer, dit wordt van de ene generatie op de volgende overgedragen.

Lees op deze pagina meer over wat wij op onze weg naar een betere toekomst doen.

Onze doelen voor de toekomst

Het redden van ons gemeenschappelijke thuis is een wedloop tegen de tijd. Daarom blijven wij onze ambitieuze doelen vastberaden verder ontwikkelen en bouwen we onze betrokkenheid continu uit. Met deze belofte willen wij de door ons ingeslagen weg voortzetten:

Een moeder en haar dochter staan naast de Kleine Reuzen van Miele en kijken op een tablet.

Duurzaamheid op alle niveaus verwezenlijken

Wij werken er continu aan om duurzaamheid een essentieel onderdeel te maken in elke fase van de levenscyclus van een product of dienst. Dit betreft de totale waardeketen en de huishoudens of bedrijven van onze klanten.

Een modern touchscreen van een Miele Professional vaatwasser wordt getoond

Toestellen produceren die geen sporen achterlaten – met het doel deze 100% CO₂-neutraal te maken.

Wij willen de beste producten en diensten ontwikkelen met zo min mogelijk effect op het milieu, waarbij het doel is dat deze volledig CO₂-neutraal zijn.

Een man kijkt door het gat van een onderdeel.

Oude toestellen nieuw leven inblazen om afval tegen te gaan

Wij zetten ons in voor een circulaire economie die geen afval achterlaat en waarbij alle materialen aan het einde van hun levensduur worden gerecycleerd.

Het is geen toeval dat wij er wereldwijd om bekend staan betrouwbaar te zijn. Alle producten worden aan zorgvuldige en strenge testen onderworpen¹.

 • Onze wasmachines worden op 30.000 uur getest

 • Onze drogers worden op 40.000 programmacycli getest

 • Onze reinigings- en desinfectieapparaten worden op 15.000 gebruiksuren getest

 • Onze vaatwassers met verswatersysteem worden op 28.000 cycli getest²

 • De deuren van onze wasmachines worden 60.000 keer geopend, gesloten, vergrendeld en ontgrendeld

 • De deuren van onze professionele vaatwassers worden 100.000 keer geopend en gesloten

Duurzaamheid in een oogopslag

Onze infographic bevat informatie over ons bedrijf, onze milieubeloften, details over andere duurzaamheidsoplossingen en interessante feiten over de strenge testen waaraan onze machines worden onderworpen.

Nog meer inzichten over het onderwerp duurzaamheid

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 1899 is duurzaamheid stevig in onze waarden verankerd. Lees onze artikelen en ontdek meer over onze weg naar duurzaamheid!

Een eiland van bovenaf gezien met water, oever en bomen.

Duurzaamheid zit in ons DNA

Sinds de oprichting van het bedrijf vormt duurzaamheid de kern van de productfilosofie bij Miele – ontdek onze weg naar een duurzamere toekomst.

Een vrouw bedient een tablet in een groene omgeving

Een duurzame toekomst voor onze planeet

Miele Professional zet zich ervoor in om een duurzame toekomst voor onze planeet tot stand te brengen. Ontdek meer over onze duurzaamheidsbeloften, waarmee wij onze doelen in 2030 willen hebben bereikt.

“Immer Besser” betekent altijd omzien naar

Als familiebedrijf geloven wij dat de toekomst duurzaam moet zijn – en dat onze verantwoording niet stopt als producten de fabriek verlaten. Daarom streven wij ernaar alles wat we doen duurzamer te maken en anderen te helpen hetzelfde te doen. Want alleen samen kunnen we de uitdagingen aangaan waar onze wereld mee wordt geconfronteerd.

Mensen uit het bedrijfsleven zijn aan het brainstormen in een conferentiezaal
Wij nemen duurzaamheid serieus

Meer dan 50% van het Miele budget voor onderzoek en ontwikkeling wordt gebruikt voor de ontwikkeling van duurzamere toestellen en diensten. Een groot deel van onze Miele wasmachines die we in 2020 verkochten, heeft de hoogste efficiëntieklasse op de markt.

Historische foto van een botermachine
Kwaliteit staat gelijk aan een lange levensduur

Al sinds de oprichting van het bedrijf is de kern van onze productfilosofie als volgt: met hoogwaardige materialen en doordachte productiemethoden producten met een bijzonder hoge kwaliteit en lange levensduur maken. Met een duurzaam Miele Professional toestel weet u dus zeker dat u minder verbruikt.

Miele logo
Een betrouwbare partner

Miele (incl. Miele Professional) heeft meer dan 22.300 medewerkers in dienst; hun welzijn vinden wij heel belangrijk. Met behulp van een divers HR-aanbod stimuleren en ondersteunen wij al onze medewerkers en is het onze taak geworden een betrouwbare partner voor industrie en maatschappij te zijn.

U ziet een Miele productielocatie van binnen, een medewerker rijdt op de fiets door het beeld
CO₂-neutraal op alle locaties

Miele heeft zich aangesloten bij het initiatief “Science Based Targets” (SBTi) en is in alle vestigingen klimaatneutraal (scope 1&2). Een belangrijke mijlpaal onderweg: wij verlagen de emissies in de gebruiksfase van onze producten (scope 3.11) met 15% van 2019 tot 2030 – want die vormen het grootste aandeel van onze totale CO₂-voetafdruk.

Veel verschillende onderdelen op een witte achtergrond
Uw recht op reparatie

Dankzij de zeer goede kwaliteit hebben de Miele Professional toestellen een lange levensduur. Als er een reparatie nodig is, zijn belangrijke onderdelen nog tot 15 jaar na het beëindigen van de serieproductie beschikbaar.3 Ook daarna is het vaak nog mogelijk om originele onderdelen voor belangrijke functies te leveren.

Miele duurzaamheidsrapport

Het nieuwe Miele duurzaamheidsrapport is vanaf heden als download beschikbaar. Hierin bekrachtigt Miele de deelname aan de door de Verenigde Naties gepubliceerde “Sustainable Development Goals” (SDG's) en zet zich in om het 2-gradendoel van het internationale klimaatbeleid te behalen. Evenals bij de vorige rapporten volgt ook deze editie de richtlijnen van het Global Reporting Initiative (GRI).

Heeft u persoonlijk advies nodig?

Wij helpen u graag om de juiste producten en diensten voor uw bedrijf te vinden. Miele Professional biedt u duurzame oplossingen die perfect op uw behoeften zijn afgestemd: neem contact met ons op voor meer informatie!

 1. 1.
  Productkenmerken kunnen al naargelang productcategorie en belading variëren.
 2. 2.
  MasterLine-serie
 3. 3.
  Dit geldt niet voor digitale producten of producten voor procesdocumentatie.