Een blik in de blauwe lucht, waarin de boomtoppen te zien zijn,
StartpaginaOver ons

Over ons

Al sinds de oprichting van ons bedrijf houden wij een innovatieve cultuur in ere. Wij zijn ervan overtuigd dat wij een doorslaggevende meerwaarde voor onze klanten kunnen creëren en willen samen naar de beste oplossing zoeken. Wereldwijd worden wij gewaardeerd als een betrouwbare zakenpartner, die staat voor uitstekende kwaliteit en competentie. Met onze professionele oplossingen ondersteunen wij verschillende branches: van verzorgingstehuizen, campings, ziekenhuizen tot aan de kinderopvang, van laboratoria tot aan wasserijen en alles daartussen. Wij bieden uw bedrijf complete oplossingen.

Een historische foto laat de montage van Miele Professional wasmachines zien

Onze geschiedenis

Alles begon in 1899 in Herzebrock, toen Carl Miele en zakenman Reinhard Zinkannn hun eerste melkcentrifuges en botermachines op de markt brachten. Hun motto “Immer Besser” is al die tijd hetzelfde gebleven en is nog steeds de kern van ons familiebedrijf. Het motiveert ons om steeds weer betere en intelligentere oplossingen te ontwikkelen om elke generatie huishoudens en bedrijven weer duurzamer te maken.

Oplossingen voor professioneel gebruik zijn altijd al een belangrijk onderdeel van Miele geweest. Sinds 1924 heeft ons Professional-team in de loop der decennia nauw samengewerkt met bedrijven, deskundigen en partners uit talrijke branches om te kunnen voldoen aan de unieke uitdagingen van onze klanten en om hun individuele wensen te vervullen. Daarbij hechten wij altijd waarde aan duurzaamheid: onze 360PRO-oplossingen zijn gebaseerd op onze diepgewortelde waarden, maar zijn tegelijkertijd onze visie voor een betere toekomst voor al onze klanten.

Wij kijken ernaar uit om ons volgende hoofdstuk te schrijven. Tenslotte kan het “Immer Besser”.

Het Miele 125 jaar logo tegen een grijze achtergrond.

Vier met ons mee

Lang verhaal kort. 125 jaar kwaliteit.

Traditie gaat hand in hand met innovatie: sinds 125 jaar staat Miele voor perfecte kwaliteit, die vertrouwen schept. Vier dit bijzondere jubileum met ons met geselecteerde toestellen en ontdek onze jubileumaanbiedingen.

Kwaliteit waarop u kunt vertrouwen

De display van een MasterLine vaatwasser van Miele Professional

Het is geen toeval dat wij er wereldwijd om bekend staan betrouwbaar te zijn. Om een uitstekende standaard te waarborgen, doorlopen al onze oplossingen uitgebreide kwaliteitstesten en een zeer strenge eindcontrole. Waar anderen al na enkele testrondes tevreden zijn, stoppen wij nog niet. Daardoor bieden wij onze professionele klanten duurzame toestellen die jaar na jaar overtuigen.

Onze wasmachines worden bijvoorbeeld voor 30.000 bedrijfsuren getest, de MasterLine vaatwassers met verswatersysteem voor 28.000 cycli en onze laboratoriumspoeler voor 15.000 bedrijfsuren. Ook componenten zoals de aan-uitschakelaar en de machinedeuren worden door ons heel zorgvuldig getest.

Maar dat is nog niet alles. De Duitse techniek betekent voor ons maximale precisie en wij streven altijd naar verbeteringen. Materialen zoals roestvrij staal worden door ons zorgvuldig gekozen om de duurzaamheid te verhogen. Wij hebben bovendien gepatenteerde specificaties ontwikkeld, zoals onze SoftCare-trommel met honingraatstructuur, zodat onze klanten van perfecte resultaten profiteren. Dat versterkte de keuze van onze klanten voor Miele Professional, waarbij wij samen de toekomst van hun bedrijf vormgeven.

Onze filosofie

Een zakenvrouw met een tablet staat bij een whiteboard

Als partner werken wij vanaf het begin af aan nauw met u samen om u bij het realiseren van uw doelen te ondersteunen. Wij bieden u de beste ondersteuning en de zekerheid dat u met ons de juiste beslissing neemt.

Wij zijn een familiebedrijf in de 4e generatie en blijven onze verantwoordelijkheid voor onze producten en processen, onze medewerkers en zakenpartners altijd trouw. Dit geldt ook voor het behoedzaam omgaan met natuurlijke hulpbronnen. Dit blijkt zowel uit de door ons gekozen materialen als uit de constructie en productie van onze producten.

Onze belofte is niet voor niets: “Immer Besser”. Dat betekent dat wij nieuwe wegen zoeken en nooit stilstaan. Van de samenwerking met onze klanten en leveranciers, onze cultuur en waarden tot aan de ondersteuning van onze medewerkers streven wij er bij alles wat wij doen naar om boven onszelf uit te groeien. Dat stimuleert ons!

Onze bedrijfsleiding

De 6 directeurs van Miele

Het begon als een fabriek in een Duitse kleine stad en groeide uit tot het huidige wereldbedrijf, waarbij Miele al sinds 1899 in het bezit is van de families Miele en Zinkann. En dat betekent dat onze stakeholders letterlijk Miele in hun DNA hebben.

Samen met 4 leden van de raad van bestuur die niet tot de familie behoren, zijn de beide families betrokken bij de operationele bedrijfsleiding en werken ze actief mee aan de strategie van het bedrijf. Of als medewerker, partner of klant – u bent welkom als lid van onze familie.

De bedrijfstak Miele Professional wordt geleid door Dr. Christian Kluge, de drijvende kracht achter ons motto, een inspirerende partner voor oplossingen voor onze professionele klanten.

Onze bedrijfsontwikkeling

Vier jonge vrouwen werken in een atelier aan nieuwe ideeën

Wij willen zorgen voor een betere toekomst en met die visie een inspirerende partner zijn met oplossingen voor onze klanten. Dat is het doel van ons bedrijf. Van duurzaamheid, verhoging van de efficiëntie tot aan het gebruik van onze vakkennis voor het stimuleren van de door ons ondersteunde bedrijven: ons bedrijfsdoel is niet alleen een ambitie, maar ook een verantwoordelijkheid!

In lijn met ons motto “Immer Besser” hebben wij de afgelopen jaren enkele grote stappen gezet om onze doelen te bereiken. Daartoe behoren de introductie van nieuwe producten, het combineren van de bekende Miele kwaliteit met de meest moderne technologieën en het gebruik maken van nieuwe talenten die ons bij het realiseren van onze doelen ondersteunen. En natuurlijk blijven wij ook werken aan het voldoen van onze duurzaamheidsbelofte. Dat weerspiegelt zich ook in onze bedrijfsresultaten.

In het boekjaar 2022 behaalde het bedrijf een omzet van 5,43 miljard euro. Dat betekent een groei van 591,0 miljoen euro of 12,2%. In Duitsland was de omzet 1,47 miljard euro. Op 31 december 2022 waren er wereldwijd ca. 23.300 medewerkers in dienst van de Miele groep, waarvan alleen al 11.900 in Duitsland.

Heeft u persoonlijk advies nodig?

Wij helpen u graag om de juiste producten en diensten voor uw bedrijf te vinden. Miele Professional biedt u oplossingen op maat die perfect op uw behoeften zijn afgestemd: neem contact met ons op voor meer informatie!