De wasmachines en droogkasten van de nieuwe generatie Benchmark.

Een perfecte balans

De hartslag stijgt. De zintuigen staan op scherp. Vanaf nu telt alleen de volgende stap.

Slackliners brengen ambitie, techniek en intuïtie in een absolute balans om de grenzen van het haalbare te verleggen. Hun drang naar nieuwe topprestaties is een uitdrukking van puur vertrouwen in hun eigen kunnen en het resultaat van maximale precisie. Elke beweging hebben ze zich eigen gemaakt, elk scenario doorlopen. Materialen, instellingen, het verloop: elk detail is op elkaar afgestemd. De totale concentratie is gericht op een perfecte balans.

Het gaat om techniek, intuïtie en precisie.

Veel slackliners trainen de bewegingen met hun ogen dicht om hun eigen prestatiegrenzen te verleggen. Wij zijn van mening dat elke onderneming de lat hoger kan leggen als de technologieën op elkaar zijn afgestemd en processen nauwkeurig zijn gecoördineerd. De Benchmark machines kunnen op een netwerk worden aangesloten en waarborgen dankzij een intuïtieve bediening, speciale programma's die kunnen worden aangepast en een verbeterde toepassingstechniek een perfecte balans tussen reinigingskwaliteit, gebruikersveiligheid en rentabiliteit.

Techniek is nooit af.
De nieuwe Benchmark wasmachines

Gepatenteerde technologieën en een intuïtief bedieningsgemak garanderen uitstekende reinigingsresultaten bij 9 tot 20 kg wasgoed.

Het is tijd voor de volgende stap.
De nieuwe Benchmark droogkasten

Innovatieve systemen en alternatieve verwarmingssoorten maken efficiënte droogprocessen bij een belanding van 10 tot 44 kg mogelijk.

Twee series met verschillende uitrustingen. Een klasse apart.

Met twee series met verschillende uitrustingen en speciale brancheoplossingen bieden de nieuwe Benchmark wasmachines en droogkasten optimaal op elkaar afgestemde oplossingen voor elke uitdaging.
De aantrekkelijk geprijsde PERFORMANCE modellen voldoen moeiteloos aan alle standaardeisen dankzij talrijke speciale programma's.
PERFORMANCE PLUS TOP-modellen verrichten dankzij talrijke speciale programma's en mogelijkheden tot individualisering ook echte herculesarbeid.
Het streven om door continue ontwikkeling de lat in de wasbehandeling opnieuw hoger te leggen, is de verbinding tussen beide series.

Intuïtieve bedieningen M Touch Pro, M Touch Pro Plus & M Select

Controle ontstaat door maximale precisie. De nieuwe besturingen met kleursymbolen en teksten in de gewenste taal garanderen een gebruikersveilige bediening.

Gespecialiseerde was- en droogprogramma's

Hiermee beogen we optimaal gecoördineerde programma's. Exact afgestemde procesparameters waarborgen ook bij speciale toepassingen en een korte programmaduur uitstekende resultaten.

Intelligente interfaces

Wat belangrijk is, is een veilige verbinding. Wifi, Ethernet en nieuwe softwaretools maken niet alleen een digitaal wasmanagement mogelijk, maar ook de aansluiting op systemen van de klant.

Nieuwe programmeertool

Mensen reageren intuïtief op de kleinste veranderingen. U kunt de details van de machines en programma's bekijken en naar eigen wens aanpassen aan uw eisen en toepassingen.

Benchmark. De nieuwe norm voor de behandeling van wasgoed

  • Nieuwe software voor flexibele programma-aanpassingen
  • Geoptimaliseerde processen voor een kortere programmaduur
  • Intuïtieve besturingen voor een comfortabele bediening
  • Intelligente koppeling voor digitaal wasbeheer
  • Robuuste componenten voor een lange levensduur
  • Speciale programma's op maat voor uitstekende resultaten
  • Minimaal water- en energieverbruik voor maximale rentabiliteit

De nieuwe Benchmark wasmachines

Benchmark wasmachines zijn met het oog op de spreekwoordelijke Miele kwaliteit ontworpen om 30.000 bedrijfsuren lang maximale prestaties te leveren. Intuïtieve besturingen en individuele instellingen stroomlijnen de processen en bieden maximale gebruikersveiligheid. Nauwkeurig op standaard en speciale toepassingen afgestemde programmapakketten met een korte programmaduur leveren uitstekende resultaten, terwijl er minimaal gebruik wordt gemaakt van hulpbronnen. In combinatie met digitale interfaces en nieuwe technologieën wordt de serie Benchmark de meest evenwichtige oplossing voor grote beladingen en veel cycli per dag.

Deze kleine hendel controleert ongelooflijke krachten

Automatische deurvergrendeling OneFingerTouch

Dankzij het elektromotorische vergrendelingssysteem “OneFingerTouch” kunt u de grote deuropening van 415 mm comfortabel openen en sluiten met één vinger. De automatische deurvergrendeling wordt ge(de)activeerd door hier licht op te drukken en garandeert daardoor een eenvoudige en comfortabele bediening. Door het nieuwe design van de handgreep met een signature-element is de bediening nu nog intuïtiever en absoluut veilig. Het systeem wordt natuurlijk pas na afloop van het programma ontgrendeld om maximale gebruikersveiligheid te garanderen wanneer het programma loopt.

U kunt uw evenwichtsgevoel trainen

Nieuwe 3D-onbalanssensor

De nieuwe 3D-onbalanssensor scant de bewegingen van de trommel met de belading in 3 dimensies. De sensor analyseert de prestatiegegevens afhankelijk van de richting en past het centrifugetoerental permanent automatisch aan. Het resultaat: een minimum aan restvocht, een kortere programmaduur en energiebesparing. Bovendien zorgt de sensor ervoor dat het gewicht van het wasgoed optimaal wordt verdeeld. Dit verlengt de levensduur van componenten die bijzonder zwaar worden belast, zoals de lagers en veren, en zorgt ervoor dat de machine zo stil mogelijk draait, vooral als deze volledig is beladen.

Het draait om zachte, vloeiende bewegingen

Gepatenteerde SoftCare-trommel 2.0

De trommelribben in de gepatenteerde SoftCare-trommel 2.0 laten het water over het wasgoed “regenen” om het textiel sneller, gelijkmatiger en efficiënter te bevochtigen. Op de honingraatstructuur van de trommel vormt zich een dun laagje water tussen de trommelwand en het textiel waar het wasgoed zachtjes overheen glijdt. Het resultaat: een grondige en vooral behoedzame reiniging, waarbij ook bijzonder veeleisende en gevoelige textielsoorten altijd hun vorm behouden.

Kniegewrichten moeten soepel blijven

Geoptimaliseerd dempingssysteem

Het “veerdempersysteem” is voorzien voor de maximale continuvermogens. De onafhankelijk van elkaar werkende veren vangen de inwerkende krachten doeltreffend op. Ze beperken de schommelingen van de trommel tot een minimum en zorgen ervoor dat de machine fluisterzacht draait en lang meegaat, ook bij gedeeltelijke en volledige belading en maximale centrifugetoerentallen.

De nieuwe Benchmark droogkasten

Benchmark droogkasten bereiken ook na 20.000 uur continue belasting droogtijden die de fysieke grens naderen, terwijl het textiel hierbij optimaal wordt beschermd.
Behalve de nieuwe besturing en intelligente interfaces zorgen bij deze droogkasten vooral gepatenteerde systemen (zoals AirRecycling Flex en PerfectDry) en een robuuste, onderhoudsvrije techniek voor een perfecte droging en nieuwe normen op het gebied van programmaduur, wasbescherming en energieverbruik.

Gebruik elke ademhaling optimaal

AirRecycling Flex

Bij het verlaten van de trommel bevat de proceslucht nog veel restwarmte. AirRecycling Flex gebruikt deze restwarmte voor een energie-efficiëntere, snellere droging, los van de gebruiksvoorwaarden: door het dynamisch verplaatsen van luchtcirculatie- en luchtafvoerleidingen verbruikt het systeem automatisch het optimale deel van de restwarmte in het droogproces en past deze aan de omstandigheden ter plaatse aan. Het resultaat: een snellere opwarmfase bij de koude start, minder vaak schakelen bij de warme start, een langere levensduur van de onderdelen. En natuurlijk gelijkmatige, perfecte droogresultaten met lagere kosten en een kortere programmaduur.

Combinatie van sensoren en kinetiek

Droogsysteem PerfectDry

Perfecte droging dankzij kalksensoren: het PerfectDry-systeem meet constant het restvocht van het wasgoed en de geleidbaarheid van het waswater en stemt het droogproces nauwkeurig op het actuele kalkgehalte af. Het aangegeven restvocht en de perfecte droogtegraad worden precies bereikt. Te lang of te kort drogen wordt voorkomen. En daarmee wordt weer tijd bespaard en dus kosten: uw personeel hoeft niet tot het einde van het programma te wachten en hoeft de droogkast ook niet nog een keer aan te zetten, omdat het wasgoed nog restvocht bevat.

Het is belangrijk om de energie optimaal te verdelen

Warmtepomptechnologie

Eenvoudige installatie en een laag energieverbruik: de nieuwe Benchmark warmtepompdrogers werken met lage procesluchttemperaturen in een gesloten luchtcircuit zonder luchtafvoerleiding. In plaats daarvan wordt de afgegeven warmte met behulp van warmtewisselaars opnieuw gebruikt. Deze intelligente technologie zorgt ervoor dat alle soorten textiel met bijzondere zorg worden gedroogd. Daarnaast wordt er ca. 60% minder energie gebruikt dan bij vergelijkbare, elektrisch verwarmde droogkasten. In combinatie met het nieuwe, milieuvriendelijkere koelmiddel R134a levert de droogkast op deze manier nog een bijdrage aan de bescherming van het milieu.

Geen prestatie zonder opwarming

Verschillende verwarmingssoorten

Voor de meest uiteenlopende vereisten zullen voortaan verschillende verwarmingsmethoden bestaan – de speciale verwarmingsmethoden gas, stoom, heet water zullen in de toekomst beschikbaar zijn voor trommelvolumes tot en met 500 l met eenfasige aansluiting voor een eenvoudige installatie. Op die manier garandeert Miele dat elke verwarmingssoort (afhankelijk van het toepassingsgebied elektrisch, gas, warmtepomp, stoom, heet water) direct en zonder ombouwwerkzaamheden kan worden aangesloten en dat de machine direct kan worden gebruikt.

*De afbeelding toont verwarming met stoom

Nauwkeurig afgestemde brancheoplossingen

Klaar voor uw speciale vakgebied

Of het nu gaat om strenge hygiëne-eisen, gevoelige soorten textiel of sterke verontreinigen: met speciale brancheoplossingen (zoals “Mop Star” voor de gebouwenreiniging of “Self Service” voor wasserijen) kan de Benchmark elke uitdaging aan. Ga naar de volgende stap.