StartpaginaBranchesCatharina Ziekenhuis

Catharina Ziekenhuis

Het Catharina Ziekenhuis zou in 2010 in het kader van omvangrijke nieuwbouw- en renovatiewerkzaamheden een nieuwe afdeling voor de behandeling van steriele goederen krijgen. Het ziekenhuis hechtte er waarde aan om behalve de toestellen ook alle overige diensten omtrent de centrale sterilisatieafdeling, inclusief de medische planning, onder één dak te hebben. Praktisch tegelijkertijd stelde Miele Professional zich toen voor de eerste keer voor als systeemaanbieder voor centrale sterilisatie met het System4Med.

Meer kwaliteit en prestaties voor de centrale sterilisatieafdeling

“Gedreven door het leven” luidt het motto van het in 1973 opgerichte Catharina Ziekenhuis. Met 696 bedden is het niet alleen het grootste, maar ook met afstand het meest productieve ziekenhuis in de regio. Het ziekenhuis heeft bovendien een academische functie. De productiviteit van het ziekenhuis heeft het Catharina Ziekenhuis te danken aan een reeks behandelcentra. Alleen al het hartcentrum is één van de grootste centra voor interventionele cardiologie en hartchirurgie in Nederland.

Pas kort geleden is er een nieuw centrum voor obesitas geopend en is het centrum voor oncologie compleet vernieuwd en uitgebreid. Hier worden de patiënten door specialisten uit diverse disciplines uitgebreid behandeld. Samen met het Catharina Ziekenhuis ontwikkelden de experts van Miele een plan voor de nieuwbouw van de eigen centrale sterilisatieafdeling. Op een oppervlak van 800 vierkante meter moesten 5 grote desinfectoren, 1 grote installatie voor de reiniging en desinfectie en 5 grote sterilisatoren van Miele Professional worden geïnstalleerd, compleet met uitgebreid functioneel meubilair en accessoires. Iedere fase van de bouw-, montage- en installatiewerkzaamheden moest zorgvuldig worden gepland om de verdere lopende behandelprocessen zo weinig mogelijk te verstoren.

Heeft u individueel advies nodig?

Alles onder één dak: aan deze eis voldoet Miele Professional, van de wasserij- tot de laboratoriumtechniek. Wij bieden totaaloplossingen op maat, die tot in detail zijn aangepast op de individuele eisen van uw instelling.

Meer informatie over aanverwante branches

Meer informatie over onze expertise vindt u bij onze andere referenties

Ziekenhuizen en dokterspraktijken