Over ons

StartpaginaOver ons

Over ons

De hoogste kwaliteit is ons motto – “Immer Besser” is ons gemeenschappelijke doel. We zijn de enige fabrikant die onze producten test op een levensduur van 30.000 bedrijfsuren. Of het nu gaat om analytisch zuiver laboratoriummateriaal of dagelijks fris gewassen wasgoed voor hotelgasten: ons motto stimuleert ons al meer dan 115 jaar om voor onze klanten de beste oplossingen te ontwikkelen, zodat zij op hun beurt hun klanten weer het beste kunnen bieden.

Goede redenen voor Miele Professional

De kwaliteit van Miele Professional

Kwaliteit waarop men vertrouwen kan. Apparaten van Miele Professional worden ontwikkeld door de ingenieurs van Miele en de zorgvuldig geselecteerde onderdelen worden overwegend in onze eigen fabrieken in Duitsland en Europa gemaakt. German Engineering betekent voor ons vooral dat we de details uiterst serieus nemen. Zelfs voor kleine verbeteringen doen we grote inspanningen.

Zo kunnen we, zoals geen ander in deze bedrijfstak, een lange levensduur van onze producten en 100% kwaliteit garanderen, in alles wat we doen.

 

De zuinigheid van Miele Professional

Het voordeel van de Miele kwaliteit betaalt zich op termijn eenvoudigweg uit. Kijkt men naar de kosten over de totale levensduur van onze producten, dan wordt duidelijk hoe zuinig ze zijn. Daarom betekent German Engineering voor onze klanten de allerhoogste zuinigheid: lange levensduur, laag verbruik van water en energie en daarmee gepaard snellere en veiligere werkstromen en langduriger storingsvrije techniek.

 

De prestaties van Miele Professional

Welke eisen ook aan onze apparaten gesteld worden, de prestaties en de lange levensduur van onze robuuste machines zullen u overtuigen. Elk product wordt onderworpen aan een laatste test en pas als alle testen vlekkeloos doorlopen zijn, is het product klaar voor de praktijk. Ze blijven maar doorgaan, zodat onze klanten zich kunnen concentreren op hun eigen zaken: dankzij veiligheid perfecte resultaten leveren.

 

De ergonomie van Miele Professional

Apparaten van Miele Professional bieden een breed scala aan intelligente functies en passen zich altijd aan elke situatie aan. Veel van deze processen verlopen automatisch, maar het zijn juist de vrij te kiezen programmaparameters die maken dat het toestel intuïtief en snel te bedienen is. De overzichtelijke en goed leesbare bedieningsdisplay laat geen vraag onbeantwoord, zodat u altijd weet wat u doet.

 

De service van Miele Professional

Onze service begint al voordat we onze producten bij u afleveren. Door de zorgvuldige analyse van de behoeften, gekoppeld aan procesplanningen en gedetailleerde haalbaarheidsstudies. In samenspraak met de klant werken we specifieke concepten uit voor elke specifieke toepassing. Zo ontstaan op u afgestemde systeemoplossingen, die een veilige werking garanderen. Onze servicetechnici staan altijd elke werkdag klaar voor onze klanten. Met afgestemde serviceprogramma's en serviceovereenkomsten bieden we een preventieve service aan. Inspecties, onderhoud en service zorgen ervoor dat u zonder problemen kunt werken, dat het apparaat z'n waarde behoudt en dat uw investering verzekerd is. En als er toch een probleem is, kunnen we door ons landelijk dekkende servicenetwerk snel reageren, in de medische techniek vaak 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

Filosofie

Miele Professional concentreert zich op de productie van professionele producten op het gebied van professionele bedrijfsafwasautomaten, wasserijtechniek, laboratoriumtechniek, tandheelkundige en medische techniek. Overal waar gezocht wordt naar innovatieve high-end producten met een hoge reinigingsprestatie en hoge hygiënische eisen, wil Miele Professional de eerste keus zijn.

Geschiedenis

Al meer dan 90 jaar vormen de producten voor professioneel gebruik een brede basis voor succes voor Miele & Cie KG. Miele begon ooit met de ontwikkeling van grote wasmachines, later kwamen daar bedrijfsafwasautomaten bij, en sinds de jaren 60 ook medische producten. Sinds het jaar 2000 heeft Miele Professional zich ontwikkeld van fabrikant van producten tot systeemaanbieder voor professionele oplossingen.

Management

Miele Professional International staat onder leiding van de heer dr. Christian Kluge.

 

Bedrijfsontwikkeling

In het boekjaar 2022 behaalde de onderneming een omzet van 5,43 miljard euro. Dit komt overeen met een stijging van € 591,0 m, ofwel 12,2%. In Duitsland bedroeg de omzet € 1,47 mrd. Op 31 december 2022 had de Miele Groep wereldwijd ongeveer 23.300 mensen in dienst, waarvan 11.900 in Duitsland.

 

Duurzaamheid

Voor Miele is duurzaam handelen traditioneel een van de belangrijkste waarden en een absolute voorwaarde voor economisch succes op de lange termijn. Miele is lid van Global Compact, een VN-initiatief ter bevordering van maatschappelijk verantwoord ondernemen, en ondertekenaar van het “Charta der Vielfalt”, het Duitse handvest voor diversiteit in het bedrijfsleven. Om het jaar publiceert Miele een duurzaamheidsverslag.