Dr. Oetker

Pizza en muesli, puddingpoeder en bakmixen: Dr. Oetker is meer dan 130 jaar geleden in Bielefeld opgericht en is een toonaangevende onderneming in merkartikelen die een belangrijke plaats inneemt in de Duitse voedingsmiddelenindustrie. Het veelzijdige aanbod van het familiebedrijf is niet alleen populair bij mensen in Duitsland, maar over de hele wereld.

Een hand in een wegwerphandschoen voert in het laboratorium een kwaliteitscontrole van de levensmiddelen uit. De close-up toont diverse proeven.

Ieder ingrediënt van de producten van Dr. Oetker wordt apart getest, zodat ze zich kunnen houden aan de belofte die op de verpakking staat. In de laboratoria van het eigen onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van de in Bielefeld gevestigde onderneming worden de grondstoffen door de medewerkers fijngemalen en met oplosmiddelen geëxtraheerd – van kaas tot verse pepperoni. Dit is een stap die uitsluitsel geeft over de kwaliteit van de ingrediënten en deel uitmaakt van de vrijgave van het basismateriaal voor de productie. Tijdens het uitvoeren van de tests hebben de medewerkers vooral spatels, bekerglazen en glazen pipetten nodig. Cruciaal voor het verkrijgen van veilige analyseresultaten is dat na de behandeling van laboratoriumglaswerk geen residuen achterblijven. De laboratoriumspoelmachines van Miele bewijzen hier meer dan drie jaar hun effectiviteit. In elk van de drie ruimtes staan er twee.

Een medewerkster van Dr. Oetker staat in het onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van het bedrijf en ruimt een laboratoriumspoelmachine van Miele in.
Reinheid door hoge waterdruk

De Miele onderbouwappraten PG 8583 en PG 8593 brengen meteen meer voordelen met zich mee: de waterdruk is hoger dan bij de vorige generatie. En er is ook meer ruimte. Voor de pipetten zijn er twee modules beschikbaar en, afhankelijk van hun lengte, ook een extra bovenrek met bekerglazen. De spatels kunnen in een gesloten box worden geplaatst, die oorspronkelijk was ontwikkeld voor tandartsinstrumenten. Praktisch zijn de nieuwe, lichtgewicht rekken en de bediening van de favoriete progamma's “Injektor Plus”, “Pipetten” en “Universal”, die met een druk op de knop kunnen worden gestart. Het kortste programma duurt 38 minuten en kan naadloos worden geïntegreerd in de krappe planning van laboratoriumprocessen. Dat is belangrijk, want de glazen en andere arbeidsmiddelen zijn snel weer nodig, wanneer de volgende goed gevulde bak met het opschrift “grondstof” voor de deur van het laboratorium klaar staat.

Heeft u individueel advies nodig?

Alles onder één dak: aan deze eis voldoet Miele Professional, van de wasserij- tot de laboratoriumtechniek. Wij bieden totaaloplossingen op maat, die tot in detail zijn aangepast op de individuele eisen van uw instelling.

Meer informatie over aanverwante branches

Meer informatie over onze expertise vindt u bij onze andere referenties