Symrise

Jil Sander, Fahrenheit, Tristano Onofri: deze geuren zijn al decennia succesvol in de geschiedenis van de parfumerie. Minder bekend is dat achter de populaire composities een onderneming uit Holzminden an der Weser staat. Tegenwoordig opereert Symrise AG over de hele wereld op het gebied van geur en smaak.

Vier medewerksters van Symrise aan het werk in de laboratoriumruimte van het bedrijf

Creaties van Symrise AG moeten voldoen aan alle vereisten en kwaliteitsnormen, en daarbij is vooral één ding belangrijk: het uitvoeren van kostbare proeven. Om bijvoorbeeld de geur van een wasmiddel te controleren, beoordelen teams van experts in meerdere wastests de geur van het vochtige wasgoed. De uitdaging daarbij is dat de resultaten in de praktijk moeten kunnen worden toegepast. Om die reden worden de geuren precies in die omgeving getest, waarvoor ze ook zijn ontwikkeld. Daarbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde wasmachines en vaatwassers die in vele privéhuishoudens staan. De techniek van Miele speelt hierbij een belangrijke rol.

Een laboratoriumspoelmachine van Miele uit de serie PG 85 staat in een laboratoriumblok bij de firma Symrise.

Als de proef is afgerond, moeten bekerglazen, spatels en glazen of kunststof flessen worden gereinigd. Ook daarvoor maken de teams van experts gebruik van de toestellen van Miele. De 120 spoelmachines van Miele bewijzen dagelijks hun nut in de laboratoria van Symrise, omdat ze weinig ruimte innemen, snel te bedienen zijn en betrouwbaar werken. Het bijbehorende accessoireprogramma EasyLoad vergemakkelijkt het beladen en zorgt ervoor dat het laboratoriumglaswerk automatisch op de juiste plek kan worden geplaatst.

Een medewerker van de firma Symrise ruikt aan een geurproef met het Symrise-logo.

Iets verder verwijderd van het laboratorium staan de medewerkers voor een andere belangrijke opgave: ze drukken grote hoeveelheden uien uit, om van het sap bijvoorbeeld uienextract te kunnen produceren. Daarna moeten de gebruikte filterdoeken van de machines worden gewassen. Omdat tien kilo zware filterdoeken geen uitzondering zijn, is er een trommel nodig die precies dat aankan. De trommel van een professioneel toestel van Miele kan worden beladen met maximaal 18 kilogram aan gewicht. Daarmee is de wasmachine duidelijk groter dan de toestellen uit de laboratoria en zeer geschikt om deze diensten te leveren.

Heeft u individueel advies nodig?

Alles onder één dak: aan deze eis voldoet Miele Professional, van de wasserij- tot de laboratoriumtechniek. Wij bieden totaaloplossingen op maat, die tot in detail zijn aangepast op de individuele eisen van uw instelling.

Meer informatie over aanverwante branches

Meer informatie over onze expertise vindt u bij andere referenties