StartpaginaBranchesHofburg in Wenen

Hofburg in Wenen

Levende geschiedenis van de monarchie: tot de gebouwen van de Hofburg hoort ook de Burgkapelle, waar tot op de dag van vandaag de Wiener Sängerknaben de zondagsmis opluisteren. In de Stallburg hebben de Lippizaner hun onderkomen, die bij de voorstellingen in de tegenoverliggende wintermanege zorgen voor een enthousiast publiek. De nationale bibliotheek beschikt over de kostbare verzameling boeken over de Habsburgers en een van de mooiste bibliotheekzalen ter wereld.

Een machtig en elegant centrum

De Hofburg in Wenen was meer dan 600 jaar de residentie van de Habsburgse dynastie, die sinds de 13e eeuw tot aan het einde van de monarchie in 1918 van daaruit regeerde. De Hofburg heeft zich in deze periode en daarna ontwikkeld tot een gevestigd centrum van de Europese geschiedenis. Omdat iedere regent de residentie uitbreidde met een nieuw bijgebouw of nieuwe vleugel, groeide de Hofburg gaandeweg uit tot “stad in een stad”.

Vandaag de dag strekt het complex zich uit over een oppervlak van 240.000 m² en beschikt het over 18 vleugels, 19 hoven en 2 600 kamers, waarin ongeveer 5 000 mensen wonen en werken. Wanneer in de Hofburg van Wenen een staatsbanket of kleinere diners plaatsvinden, wordt ook nu nog de tafel gedekt met het originele, keizerlijke zilveren bestek, dat grondig en behoedzaam gespoeld is in bestekspoelers van Miele Professional. De beide apparaten vervangen de complete eerdere omslachtige handmatige reiniging, waarvoor speciaal opgeleide zilverpoetsers verantwoordelijk waren. Tegenwoordig kan in de meeste gevallen zelfs het opblinken achterwege blijven, wat een doorslaggevend voordeel is als er 200 gasten zijn.

Heeft u individueel advies nodig?

Alles onder één dak: aan deze eis voldoet Miele Professional zowel bij de wasserij- als bij de laboratoriumtechniek. Wij bieden totaaloplossingen op maat, die tot in detail aangepast zijn op de individuele eisen van uw instelling.

Meer informatie over aanverwante branches

U kunt informatie over onze expertise ook vinden in overige referenties