Wimbledon

De grasmat is niet weg te denken op de tennisbanen van Wimbledon, temeer daar hij als vast onderdeel in de naam van de eigenaar verankerd is: In de All England Croquet Club kwamen in 1868 eerst de aanhangers van een andere typisch Britse veldsport samen, voordat in 1877 de overgang naar gazontennis leidde tot de passende naamsverandering. In datzelfde jaar vond al het eerste tennistoernooi in Wimbledon plaats.

Game, set, match op de “heilige grasmat”

Wanneer ieder jaar in de zomer in de Londense voorstad Wimbledon gedurende twee weken de kampioenschappen plaatsvinden, staat meteen vanaf het begin het beroemde Centre Court in het middelpunt van de belangstelling. Traditiegetrouw vindt hier op de eerste dag de openingswedstrijd plaats van de titelverdediger in het mannen enkelspel. Na de beide voorgaande grand slamtoernooien van het jaar in Melbourne en Parijs moeten de spelers zich instellen op volledig andere condities: alleen in Wimbledon wordt op een grasmat gespeeld. Deze is op de millimeter nauwkeurig gemaaid en zeer nauwkeurig onderhouden en kan in geval van regen binnen 40 seconden volledig afgedekt worden.

De All England Lawn Tennis Club is een non-profitorganisatie die haar winsten inzet ter stimulering van de tennissport. De extra inkomsten komen uit de verkoop van een breed scala aan souvenirs in de Wimbledon shop, waar de bezoekers doorheen moeten op weg naar het museum. U vindt hier evenveel technologie als traditie: historische memorabilia staan hier pal naast interactieve touchscreens. De zeer moderne technologie is overigens ook te vinden in de eigen wasserij, waar betrouwbare wasmachines en drogers van Miele Professional achter de schermen werken.

Heeft u individueel advies nodig?

Alles onder één dak: aan deze eis voldoet Miele Professional zowel bij de wasserij- als bij de laboratoriumtechniek. Wij bieden totaaloplossingen op maat, die tot in detail aangepast zijn op de individuele eisen van uw instelling.

Meer informatie over aanverwante branches

U kunt informatie over onze expertise ook vinden in overige referenties