Knowhow in combinatie met 3D-printen

Met 3D4U biedt Miele vanaf nu gratis accessoires aan die u kunt downloaden voor uw eigen 3D-printer. Maak nu zelf uw eigen accessoires.

Technologie

Met 3D4U biedt Miele wereldwijd als eerste fabrikant van huishoudtoestellen een groot aantal accessoires die met een 3D-printer kunnen worden gemaakt. Met deze bijzondere service richt Miele zich vooral op de bezitters van een Fused Layer Modelling printer (kortweg FLM-printer). Dit type printer smelt een kunststof draad (filament) in de printkop. Er ontstaat een dunne gesmolten streng die overeenkomstig de contour van het te printen object laag voor laag wordt gelegd. En zo ontstaat een geprint object.

Alle 3D4U-printsjablonen kunnen op het platform thingiverse.com gratis worden gedownload. Elk 3D4U-accessoire bevat een beschrijving van de aanbevolen 3D-printparameters en is getest op maakbaarheid. Enkele accessoires kunt u met eigen motieven en parameters heel persoonlijk maken.

   

Voor het maken van de 3D4U-accessoires adviseert Miele het gebruik van PLA-filamenten. De reden hiervoor is de goede verwerkingskwaliteit op huishoudelijke 3D-printers en bovendien worden deze filamenten binnen de 3D-printcommunity veel gebruikt. In het gunstigste geval hoeft u dan geen extra materiaal aan te schaffen en dit scheelt extra transport. Let er bij het kopen van nieuw filament met het oog op het milieu op dat er zo weinig mogelijk verpakkingsafval ontstaat. Filament is bijvoorbeeld verkrijgbaar op rollen van gerecycleerd karton of opgerold als coil. Gebruik voor het afvoeren van 3D-printaccessoires en -resten de lokale voorzieningen voor de afvoer van afval en waardevolle stoffen (indien aanwezig bijvoorbeeld een recycleerbak.)

Stofzuigers

3D4U-microgreep

Met de 3D4U-microgreep wordt u nog flexibeler, bijvoorbeeld bij het uitzuigen van de auto. De microgreep is een zeer kleine variant van een greep. Aan de ene kant kunt u accessoires aanbrengen, bijvoorbeeld de 3D4U-flexi-zuigmond. Aan de andere kant bevindt zich een aansluiting voor uw stofzuigerslang. Ontgrendel de zuigslang van de handgreep van de stofzuiger en klik de slang vast in de microgreep. Nu kunt u nog gemakkelijker op smalle plaatsen werken. De microgreep is compatibel met alle Miele sledestofzuigers met zak, voor zover ze over een greep zonder geïntegreerd borsteltje beschikken.

De 3D4U-microgreep downloaden

3D4U-opzetstuk voor zeepbellen

Met het 3D4U-opzetstuk voor zeepbellen kunt u zonder moeite prachtige zeepbellen maken. Waarom zou u de stofzuiger niet op een speelse manier gebruiken? De vorm van dit accessoire is een imitatie van een aantal zeepbellen. Plaats de module op hetluchtafvoerrooster van een Miele Complete C3 om het te bevestigen. De zeer zuivere luchtstroom van de stofzuiger wordt door het opzetstuk heen geleid. Nu kunt u een bellenblaas voor de opening houden. Dankzij de zachte luchtstroom ontstaan zeer eenvoudig en binnen enkele seconden prachtige zeepbellen.

Het 3D4U-opzetstuk voor zeepbellen downloaden

3D4U-flexibele zuigmond

Wie kent het niet? Er zijn van die nauwe plekjes in huis, waar u met geen enkel accessoire bij kunt komen. Met de 3D4U-flexibele zuigmond bereikt u nu ook deze plekken. De punt is geprint met een elastisch materiaal en beschermt daardoor uw oppervlakken. Met 3D4U zijn er gratis drie verschillende opzetstukken beschikbaar. En als dit nog niet voldoende is, kunt u ook zelf punten voor de zuigmond ontwerpen.

De 3D4U-flexibele zuigmond downloaden

3D4U-monohouder

De 3D4U-monohouder is de ideale uitbreiding voor uw Compact C2 sledestofzuiger. Met de monohouder kunt u een extra accessoire op uw stofzuiger bevestigen, zodat u deze altijd binnen handbereik heeft. De monohouder wordt op de vergrendeling van de handgreep of op de opening voor de slang in het toestel geschoven. U kunt nu uw accessoires, bijvoorbeeld een brede meubelzuigmond of een lange kierenborstel, op de kegel van de adapter plaatsen. Wist u dat u na de aankoop bij Miele meer dan 20 verschillende accessoires kunt aanschaffen?

Controleer voordat u gaat printen of uw Miele sledestofzuiger de benodigde nokken op het aansluitstuk heeft. Dit is het geval bij modellen van de serie Compact C2 en bij enkele modellen van de serie Complete C3.

De 3D4U-monohouder downloaden

3D4U-filter

De 3D4U-filter is een veelzijdig hulpmiddel als het gaat om het scheiden van groot en klein. Of u nu uw keukenlades of een rugzak leegzuigt, in het tapijt naar een verloren oorbel zoekt of een stapel speelgoedsteentjes stofzuigt – het vuil verdwijnt, uw kostbaarheden niet. Het model voor het poreuze oppervlak van de afscheider voor waardevolle onderdelen was de centrale filter van de Triflex HX1. De scan-elektronenmicrografiek toont het oppervlak van de Triflex HX1-filter. Ook hier wordt vuil van de lucht gescheiden, alleen op een veel kleinere schaal. Zelfs het fijnste stof wordt tegengehouden door de micrometer kleine poriën van de filter.

3D4U-filter downloaden

Keukenhulpjes

3D4U-decoratiedoseerder

De Miele 3D4U-decoratiedoseerder: tover in een mum van tijd uw naam of uw favoriete motief op een oppervlak. Met cacao op uw melkschuim of met poedersuiker op uw gebak. Net zoals bij een pepermolen kunnen de bovenste en onderste helft van dit accessoire tegen elkaar in worden gedraaid. Binnenin bevindt zich echter geen maalwerk, maar een impulsgever. Als de twee helften tegen elkaar in worden gedraaid, zorgen microvibraties uit de impulsgever voor vele fijne deeltjes. Het resultaat: binnen enkele seconden tovert u het gewenste motief op elk oppervlak. De technologie is overgenomen van het gepatenteerde reinigingssysteem van de Miele Blizzard CX1 en daarna verkleind. Bij de zogenaamde functie ComfortClean van de CX1 zorgt de impulsgever voor de automatische reiniging van de fijnstoffilter.

Download het dekselsjabloon en voeg uw motief toe met behulp van een CAD-programma om eigen decoratiemotieven te kunnen gebruiken.

De 3D4U-decoratiedoseerder downloaden

3D4U-koffieclip

Wijn bestaat uit meer dan 400 aroma's, maar koffie zelfs uit meer dan 800. Dankzij deze veelzijdigheid is koffie één van de meest complexe natuurlijke producten en zorgt zo voor een afwisselende smaak, afhankelijk van koffieboon, maling en bereidingswijze. Hoe verser de koffiebonen, des te fijner de smaak. Een geopende koffieverpakking moet daarom in het ideale geval weer worden gesloten. Dat kan eenvoudig met de 3D4U-koffieclip die Miele aanbiedt. Het doseren van koffiebonen is nu nog makkelijker. Tip: het werkt natuurlijk ook bij verpakkingen muesli en andere voedingsmiddelen. De clip is in twee varianten verkrijgbaar: voor kleine zakjes met een inhoud van ca. 250 g en voor grote zakken met een inhoud van ca. 1 000 g.

De 3D4U-koffieclip downloaden

Doe-het-zelvers

3D4U-boorgatreiniger

De 3D4U-boorgatreiniger zorgt ervoor dat u uw handen vrij heeft als u aan het werk bent met de boormachine. Dit accessoire is op de zuigbuisgreep gemonteerd en zuigt zichzelf op de wand vast. De bodemplaat is daarvoor met behulp van een computersimulatie optimaal aan de stroming aangepast. De negen openingen zuigen het boorstof rondom het boorgat bijzonder effectief af. Het resultaat: minder stress bij het boren, een schone vloer en meer veiligheid als u op een ladder werkt.

Om de 3D4U-boorgatreiniger te downloaden

3D4U twin-adapter

De 3D4U twin-adapter: voor vakmensen met grootse plannen. Dankzij de twin-adapter kunt u twee zuigslangen tegelijkertijd aansluiten op uw stofzuiger. Als u in uw werkplaats aan het werk bent, verdwijnt er zo in dezelfde tijd nog meer stof in de stofzuiger. Voor de montage haalt u de zuigslang van de stofzuiger. Steek vervolgens de twin-adapter in het bovenste gedeelte van de Complete C3 sledestofzuiger. U kunt nu twee slangen in de beide vrije openingen steken. Natuurlijk kunnen er ook twee extra grepen, buizen en zuigmonden worden gemonteerd. Zo kunnen twee personen tegelijkertijd met de stofzuiger aan de slag. Dat werkt met name goed op harde vloeren. De twin-adapter kan op alle Miele sledestofzuigers van de series Complete C3 en Compact C2 worden gebruikt.

Om de 3D4U twin-adapter te downloaden

Contact

Bevalt onze nieuwe 3D4U-service u?

Heeft u complimenten, kritiek of vragen over deze service? Wij kijken uit naar uw feedback via 3D4U@miele.com.

 

Naar begin pagina