De Miele-drukstoomoven, de ster in jouw keuken

Koken met stoom in enkele minuten? Dat is mogelijk met de Miele-hogedrukstoomoven. Op die manier behoud je niet enkel veel smaak, kleur en vitaminen, maar kan je ook nog eens snel aan tafel schuiven. Net als de snelkookpan kan er met deze stoomoven onder druk worden gekookt. Dankzij PowerSteam kan een temperatuur tot wel 120 °C worden bereikt. Dit zorgt ervoor dat de bereidingstijd van groenten, vlees en peulvruchten voor de helft afneemt. Dankzij de compacte ovenruimte is deze vlotte alleskunner met professioneel design zeer snel op temperatuur en heeft deze alle eigenschappen van de klassieke stoomoven.

Gezond koken? Dat is stoomkoken!

Koken met stoom is een van de meest gezonde manieren om eten te bereiden. Door te koken met stoom blijven vitamines, mineralen en antioxidanten beter bewaard. In de stoomoven gaart je eten door middel van hete damp en komt het dus niet in aanraking met het water zelf. Daardoor kan het water dus ook niet gaan lopen met belangrijke voedingsstoffen. Zo bevatten paprika, broccoli en wortel tot wel 50% meer vitaminen als je ze gaart met stoom. Extra leuk: ingrediënten behouden ook hun pure smaak, structuur en kleur beter als je ze stoomt.

Lees meer over stoomkoken

Ontdek de Miele-stoomwijzer

Koken met de drukstoomoven is niet moeilijk. Je moet juist weten hoelang en op hoeveel graden de ingrediënten moeten gestoomd worden. Daarom maakte Miele speciaal voor jou een stoomwijzer met de juiste tijden en temperaturen. Opgelet: de bereidingstijd is ook afhankelijk van de grootte van je gesneden stukken. Hoe meer je kookt met de drukstoomoven, hoe beter je hem leert kennen.

Goed onderhoud, beter resultaat!

De drukstoomoven van Miele heeft een aansluiting voor water aan- en afvoer. Dat in combinatie met het gebruik van roestvrijstaal maakt de drukstoomoven enorm gemakkelijk in onderhoudscomfort. Last van wat kalkaanzetting? Met displaygestuurde aanwijzingen en Miele-ontkalkingstabletten werkt uw toestel weer perfect! Voor meer onderhoudsinfo kan je terecht in onze onderhoudsgids.

Naar begin pagina