Heerlijk genot uit de hooglanden van Zuid-Amerika

Voor heerlijk koffiegenot is niet alleen de juiste bereiding belangrijk, maar ook de kwaliteit van de koffie. Daarom heeft Miele nu een eigen mengsel laten samenstellen: de Miele Black Edition N°1. Deze exclusieve, speciaal op Miele-koffieautomaten afgestemde koffie kunt u in de webshop van Miele bestellen(shop.miele.be).
De Miele-koffiemelange Black Edition N°1 is speciaal voor Miele samengesteld in samenwerking met de koffiebranderij Vollmer Kaffee. Met de grootste zorgvuldigheid worden de koffiebonen behoedzaam gebrand in een trommel. Deze methode duurt langer dan het industriële branden op een lopende band en vergt kennis en ervaring van de koffiebrander. Het resultaat is een zeer harmonisch, gebalanceerd mengsel van 4 aromatische, Zuid-Amerikaanse Arabica-bonen die met de hand zijn geplukt. Natuurlijk zijn eerlijke handel en biologische teelt daarbij voor ons essentieel.
Voor de Black Edition N 1 zijn vier soorten Arabica-bonen uit de hooglanden geselecteerd die kwalitatief zeer hoogwaardig zijn. Zoals de naam het al zegt, is de Robusta-plant weliswaar iets robuuster dan de Arabica en minder gevoelig voor ziektes, de Arabica-boon staat echter wereldwijd bekend om de hoogwaardigere smaak. De Arabica-boon groeit op hoogtes tussen de 600 en 2100 meter. Koffie van Arabica-bonen die hoger dan 1000 m worden verbouwd, wordt hooglandkoffie genoemd en is zeer hoogwaardig. Dit heeft te maken met de lage temperaturen in de hogere teeltgebieden, wat het rijpen van de koffievruchten verlangzaamt. Daardoor hebben de koffievruchten meer tijd om zuren en inhoudsstoffen te ontwikkelen, wat een positieve invloed op de smaak heeft.
De Miele-koffiemelange Black Edition N°1 is Fairtrade-gecertificeerd. Koffie is de pionier onder de Fairtrade-producten. Fairtrade-koffie levert een waardevolle bijdrage aan de verbetering van de leef- en werkomstandigheden van koffieboeren en hun gezinnen in ontwikkelingslanden en draagt bij aan de verbetering van milieubescherming. Fairtrade-koffie kan direct worden getraceerd. De koffie stamt voor de volle 100% van Fairtrade-koffiecoöperaties.
biologisch keurmerk*
Elk bedrijf dat ecologisch bewerkte landbouwproducten produceert, moet volgens de ecologische verordening gecertificeerd zijn, om het product binnen de EU te mogen verkopen. Deze certificering omvat de volledige ecologische productieketen - inclusief kweek, verwerking van voedingsmiddelen, transport, opslag en handel. Zo is niet enkel onze leverancier, de private branderij Vollmer Kaffee BIO-gecertificeerd. Ook Miele is voor het eerst BIO-gecertificeerd als opslagplaats en handelaar van BIO-koffie.*
DE-ÖKO-001 niet EU-landbouwMiele-controlenummer DE-NW-001-25390-BDKenmerken afhankelijk van het model, afbeelding dient als voorbeeld