Dalad Kambhu
Wereldburger met een culinaire missie.
Met culturele wortels in Thailand en succesverhalen uit de restaurants in New York is Dalad Kambhu echt een bron van inspiratie. Na een carrière als model is ze nu een populaire chef-kok in Berlijn. Ze heeft haar eigen visionaire stijl, die de authentieke Thai Cuisine van een persoonlijke noot voorziet. Ook zonder traditionele opleiding op culinair gebied leidde haar passie voor koken tot de hoogst mogelijke bekroning: de Michelinster.
Waarmee ze kookt
“Er zouden zich meer vrouwen in deze positie moeten bevinden.”
Dalads verhaal
Haar verhaal is geen “Model wordt chef-kok”-verhaal, benadrukt Dalad. In plaats daarvan is ze een vrouw die nooit opgeeft: haar passie om steeds iets nieuws te leren, te experimenteren en te proberen, gaf haar de mogelijkheid om als gerenommeerd chef haar ware creativiteit te ontplooien.
Baanbrekende visie
Het streven naar voedselbereiding met zo min mogelijk verspilling
Dalad streeft ernaar haar passie voor koken zo duurzaam mogelijk vorm te geven. Daarom deelt ze vaak tips en trucs voor hoe u voedselafval beperkt en ingrediënten langer vers houdt. Slimme bewaartrucs kunnen een groot verschil maken, maar ze gaat nog verder: haar keuze om met Miele samen te werken berust ook op een gezamenlijke passie voor duurzaamheid, die bijvoorbeeld tot uitdrukking komt in technologieën zoals de PerfectFresh-koelkastladen waarin groenten 5 keer langer vers blijven. Of in de sous-vide-functie voor het vacuüm sealen van voedingsmiddelen.
“Ik hoop dat ik kan inspireren tot een andere denkwijze. Waarom zouden we geen snacks van aardappelschillen maken? Of gesneden brood invriezen? Ik wil bereiken dat dit soort ideeën eerst in iemand opkomen, voordat we voedingsmiddelen zomaar weggooien.”
Als in een roes
De eerste indruk die Dalad op u maakt, is eerder rustig, terughoudend en gereserveerd te noemen. Maar laat u daardoor niet van de wijs brengen. Ze is een echte powervrouw in de wereld van de beste chef-koks en ze vraagt net zoveel van zichzelf als van de toestellen die het zover hebben geschopt dat ze in haar keuken mogen staan.
Toen ze moest kiezen welk Miele keukentoestel ze het eerst wilde proberen, werd ze in eerste instantie aangetrokken door de TwoInOne-kookplaat. De indrukwekkende kookprestaties en de geïntegreerde automatische wasemafvoer geven haar de controle die ze tijdens het koken wenst. Dankzij PowerFlex XL wordt het water sneller aan de kook gebracht. En met ruimte voor vier potten of pannen krijgt ze de snelheid en flexibiliteit die ze nodig heeft om alles uit haar creativiteit te halen.
Dalad bevestigt zonder meer dat de TwoInOne-kookplaat direct maximale prestaties en controle biedt, zodat ze haar creativiteit de vrije loop kan laten.
“Ik woonde 10 jaar lang in een stad die nooit stilstaat. Daarom vind ik het heerlijk om al mijn energie in mijn werk te stoppen.”
U bent aan de beurt
Klaar voor de start, koken maar!
Ontdek andere verhalen
Helena Rizzo
Deze ongelooflijk getalenteerde chef-kok uit Brazilië heeft bij elk ingrediënt dat ze tegenkomt een verhaal.
Azuma Makoto
De winnaar van “Asia's Best Restaurant” 2015–2018 voorziet zijn gerechten altijd van een nieuw ritme.
Kyle Connaughton
De kok met 3 Michelinsterren gaat in elk opzicht voor de perfectie van zijn ingrediënten: van hun herkomst tot en met de presentatie op het bord.