Helena Rizzo

Verhalen die erop wachten om ontdekt te worden.

Voor de internationaal bekende chef-kok Helena Rizzo is een open houding tegenover de wereld belangrijk, net zoals de wil tot doorlopende verbetering om jezelf creatief te kunnen verwezenlijken. Ze gelooft dat je overal inspiratie kunt vinden, als je maar goed kijkt.

Waarmee ze kookt

Innovatieve functies

Oven

Geavanceerd koken

Dialog ovens

Slim koken

Inductiekookplaat

“Ik geloof dat je buitengewone dingen kunt creëren als je doet waarvan je houdt en je het met je hart doet.”

Helena Rizzo, internationaal gerenommeerde topkok

In Helena's restaurant “MANÍ” in São Paulo staat het samensmelten van de Braziliaanse en Europese keuken centraal. Met de creatieve fusie van deze veelzijdige culturen en ervaringen volgt ze haar passie om gasten steeds opnieuw te verrassen.

 

  

Geïnspireerd door de wereld

“Ik kan geïnspireerd raken door een ingrediënt of door een reis. Ik kan echter ook een boek lezen waarin iets interessants staat – en dat brengt me op het idee voor een gerecht.”

Helena wilde altijd de wereld zien, nieuwe dingen leren en die ene speciale liefde in haar leven vinden. Als iemand die bijna overal de natuurlijke schoonheid herkent, voerde haar weg van een architectuurstudie via modellenwerk naar haar grote passie – koken. De Braziliaanse heeft in verschillende Europese steden gewoond en gewerkt en daar van de beste koks geleerd – en dat niet alleen in de keuken maar ook voor het leven.

“Ik ben ervan overtuigd … dat we samen prachtige dingen kunnen maken.”

Een chef-kok ontmoet een kunstenaar

Helena en Azuma

Als iemand die zich laat inspireren door verschillende culturen, vindt Helena ook Japan en de Japanse keuken fascinerend – en het werk van bloemenkunstenaar Azuma Makoto heeft voor haar “de focus, die ook de Japanse keuken heeft”. De topkok was enthousiast toen ze zag hoe Makoto de natuurlijke schoonheid van bloemen door middel van invriezen wist te bewaren. In de samenwerking was ze op zoek naar een gerecht dat een moment vasthoudt, de realiteit even pauzeert en uitnodigt tot het beleven van iets heel bijzonders.

 

Wanneer timing alles is: de Generation 7000-ovens

Tijdens het koken is tijd een beslissende factor. Of het nu de tijd is die een ingrediënt nodig heeft om gaar te worden, of de tijd dat een gast op zijn eten wacht – de timing moet kloppen. Daarom was Helena zo onder de indruk van de Generation 7000-oven. Uiteindelijk kan ze compleet vertrouwen op de innovatieve technologie van het toestel, dat constant perfecte resultaten oplevert – waardoor ze haar creativiteit de vrije loop kan laten. Tegelijkertijd heeft ze de vrijheid om zich te concentreren op de kunstzinnige facetten van haar gerechten en de kleuren zo te plaatsen, dat ze haar werk perfect combineert met dat van Makoto – en er tegelijkertijd een contrast mee maakt.

 

 

Geïnspireerd door de kleuren in het werk van Makoto heeft Helena met de Generatie 7000-oven eerst een visgerecht bereid – een creatie van kleuren en ingrediënten: met zoete aardappelen, ingelegde bloemkool, courgette en knapperige knoflook. Als tweede gerecht koos zij eend en combineerde ze deze met radicchio, uien en blauwe bessen. De ingrediënten om het vlees arrangeerde ze daarbij als een vleugel om de grote vrijheid uit te drukken die iedereen tijdens het koken zou moeten ervaren.

 

“Ik denk dat het koken met dergelijke keukentechnologieën een nieuw zelfbewustzijn geeft – wat heel rustgevend is. Volgens mij kan met juist deze technologie vandaag de dag iedereen heel goed koken. Echt iedereen.”

 

U bent aan de beurt

Klaar voor de start, koken maar!

Ontdek andere verhalen

Kyle Connaughton

De winnaar van “Asia's Best Restaurant” 2015–2018 voorziet zijn gerechten altijd van een nieuw ritme.

Azuma Makoto

De wereldberoemde bloemenkunstenaar uit Japan heeft onze drie chefkoks geïnspireerd buitengewone dingen te scheppen.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu is een chef-kok met een Michelinster en heeft een unieke kookstijl en een bijzonder levensverhaal.

Ontdek het nieuwe koken met ovens, inductiekookplaten, koffiemachines en nog veel meer van Generatie 7000.

Miele. Kwaliteit die haar tijd vooruit is

Naar begin pagina